Datum: 4. listopada 2017.

Podjeli s prijateljima

OFS Čitluk: Hodočašće u Vukovar

Na blagdan sv. Jeronima 30. rujna 2017. grupa od tridesetak trećara iz Čitluka, zajedno sa duhovnim asistentom fra Mirom Šegom, uputila se na hodočašće u Vukovar – grad heroj.

Krenuli smo u rane jutarnje sate, a vrijeme u autobusu iskoristili smo za molitvu krunice, Časoslov i bratsko druženje. Dolaskom u Vukovar odmah smo se uputili u spomen dom Ovčara, zapalili svijeću i pomolili se za sve ubijene Hrvatske branitelje i civile. Zatim smo obišli memorijalno groblje na Ovčari, vodotoranj i Trpinjsku cestu (groblje tenkova), gdje je izgrađen spomen dom hrvatskih branitelja.

Nakon Vukovara uputili smo se za Vinkovce, gdje smo bili smješteni u hotelu. U 19 sati sudjelovali smo na Svetoj Misi u crkvi svetog Antuna gdje je i samostan franjevaca konventualaca, i na veselje sviju nas na Misi su bili i trećari iz Vinkovaca. To je bio pravi sabor svjetovnih franjevaca.

Ujutro smo nastavili Vukovarski križni put, prvo smo obišli bolnicu, a zatim vojarnu u kojoj su hangari gdje su naši zarobljenici mučeni i ubijani.

U 11 sati smo slavili Svetu Misu u Vukovaru u crkvi svetog Filipa i Jakova, a nakon Mise obišli smo franjevacki samostan kao i ostatak grada. Ovim hodočašćem želimo zahvaliti našim stradalnicima i dati novu poruku za buduće generacije, a to su poruke, suživot, mir, sloboda, domoljublje. Zahvalni Gospodinu za lijepo vrijeme uz molitvu i pjesmu smo se vratili kući.

Josip Primorac, OFS Čitluk

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska