Datum: 1. travnja 2019.

Podjeli s prijateljima

OFS i Frama Široki Brijeg u Zagrebu nastupili s predstavom o fra Didaku Buntiću

Članovi dramske skupine Franjevačkog svjetovnog reda i Frame Široki Brijeg nastupili su u zagrebačkoj Dubravi u dvorani franjevačkog samostana u subotu, 30. 3. 2019., u 19 sati. Nastupili su sa svojom predstavom “Fra Didak – sebet nas i naše dice”.

Dramska skupina je predstavu izvela već više od 10 puta, i s dužim prekidom, ipak su se uspjeli opet okupiti i prenijeti dio hercegovačke povijesti i zagrebačkoj publici, po drugi put. Izvedba je bila jako dobro posjećena na radost svih glumaca. Sudeći po suzama i ganuću gledatelja možemo zaključiti da je izvedba uspjela i da je tema uvijek zanimljiva i aktualna. Bio je to lijep i ugodan susret zemljaka. Na kraju se zajedno i zapjevalo: “Blagoslovi sive krše…” na radost svih prisutnih, a pogotovo onih koji “sive krše” nose u srcu i rijetko viđaju.

Dramska družina predvođena duhovnim asistentom fra Danom Karačićem lijepo se provela, putovanje i nije bilo dugo uz molitvu i bratsko druženje.

Franjevački samostan i njegovi fratri bili su izvrsni domaćini pa se ta gostoljubivost mora spomenuti. Također je radostan bio i susret trećara s prijašnjim duhovnikom fra Jozom Zovkom.

Mirela Lovrić, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska