Novosti - svjetovni-franjevci.info
Datum: 9. ožujka 2021.

Podjeli s prijateljima

OFS Međugorje na brdu Križevac

U subotu, 27. veljače 2021. godine, po završetku kvatrenog tjedna u kojem smo molili za obraćenje i oproštenje grijeha, naše bratstvo pohodilo je brdo Križevac. Nas dvadesetak članova zajedno sa našim duhovnim asistentom fra Zvonimirom Pavičićem nije se dalo pokolebati ni hladnoj hercegovačkoj buri. Krenuli smo skrušeno razmatrati svako stajalište Isusove muke.

Ostali članovi nisu mogli poći s nama zbog zdravstvenih razloga ili drugih neodgodivih obveza ali Duh Sveti sve nas je vezao u zajedničkoj molitvi. Osjećali smo duboku povezanost i suosjećanje s našim Gospodinom koji i danas zbog naših grijeha i okorjelih srca podnosi tešku muku. Penjući se uz Križevac, gazeći to oštro i hladno kamenje, disali smo kao jedno, a pogledi na brata i sestru u Kristu davali su snagu i podršku svakom od nas. Osjećali smo jedni u drugima prisutnost anđela koji nas drže za ruku i paze da se ne spotaknemo i padnemo. A Isus pada zbog nas, naših grijeha i opet pokazuje svoje milosrđe i oprost u sakramentu ispovijedi.

Dok je bura prodirala kroz našu odjeću i ledila krv u žilama, oko našeg srca bila je užarena ljubav prema našem Gospodinu. Na kraju našeg križnog puta, u ozračju Božje prisutnosti, pridružilo nam se još par hodočasnika. Kao da su oni nadomjestili odsutne članove. Pomolili smo se kod spomen ploče našeg fra Slavka Barbarića i završili križni put na koljenima uz sedam očenaša. Po povratku okrijepili smo se u podnožju brda uz lijepo druženje uz kavu i čaj kod naše sestre u Kristu Ivane. Biti trećar i disati zajedno s drugom braćom i sestrama zaista je dar Neba i put kojim te vodi Gospodin. Bože hvala Ti!

– Vesna Ostojić, OFS Međugorje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska