Datum: 15. svibnja 2013.

Podjeli s prijateljima

OFS Mostar: blagoslov obitelji i bračnih parova

Povodom Međunarodnog dana obitelji, koji se svake godine slavi 15. svibnja, u našem je bratstvu slavljena sveta misa za bračne parove i njihove obitelji. Također, u misi su sudjelovali i drugi članovi bratstva koji su molili za svoje obitelji. Misu je predvodio fra Josip Vlašić, duhovni asistent bratstva. Nakon propovijedi svi zajedno smo molili molitvu za obitelji, a nakon pričesti tj. popričesne molitve, bračni parovi su kleknuli i svećenik je nad njima molio uzdignutih ruku molitvu blagoslova. Potom je svaki bračni par, neki od njih sa svojom djecom, pristupio pred oltar a svećenik je na njih položio ruke i udijelio im tzv. Franjin blagoslov. Za to vrijeme pjevali smo i pjesmom slavili Gospodina. Cijelu misu je pjevanjem i sviranjem animirao postulant Luka Ćorić. Hvala mu!

U Misi, koju smo ovom prigodom po prvi put organizirali, sudjelovalo je 13 bračnih parova. Svaki od tih parova su ili oboje ili barem jedno od njih članovi našeg bratstva. Također, bio je i jedan bračni par koji nije član našeg bratstva.

Mnogo je rasprava o obitelji, mnogi konstatiraju da je obitelj ugrožena, mnoga istraživanja nabrajaju statističke podatke o raspadima obitelji i rastavama brakova, organiziraju se mnoga predavanja i konferencije o ovoj temi… Mi smo odlučili moliti i tražiti blagoslovnu snagu za naše obitelji. Mislimo da smo izabrali najbolji put.

Isuse, Marijo i Josipe, Sveta Nazaretska Obitelji, čuvajte naše obitelji! Amen!

OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska