Datum: 13. prosinca 2019.

Podjeli s prijateljima

OFS Posušje: Obred primanja i zavjetovanja u bratstvu

Na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2019., na večernjoj nedjeljnoj misi, u 18:00 sati, obilježeno je slavlje zavjetovanja i primanja u mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda Posušje.

U Franjevački svjetovni red primljene su sestre Ruža Aračić i Nada Karamatić, prve zavjete su položile sestre Kristina Milas, Mara Mikulić i Ruža Markota, zavjete su obnovili: Antonio Čamber, Danijela Čamber i Julijana Jurišić, a trajno su zavjetovane sestre Marija Mitar, Zdravka Galić, Julijana Begić i Jadranka Bešlić.

Njihove zavjete je primila ministra Ružica Vranjković, a u ime Crkve i Franejvačkog reda potvrdio duhovni asistent fra Ivan Landeka. Sestre Adrijana Marić i Zvjezdana Čutura bile su svjedoci zavjetovanja.

Slavlju je uz ostale vjernike prisustvovalo oko 40 trajno zavjetovanih članova OFS-a Posušje. Liturgijsko pjevanje na sv. misi predvodio je zbor Frame Posušje pod vodstvom Josipe Jukić, a zabilježio fotografijama Josip Vranjković. Od srca im zahvaljujemo. Riječi zahvale i našim obiteljima koje imaju razumijevanja za naše poslanje u Franjevačkom svjetovnom redu.

Nakon misnog slavlja i međusobnih čestitki te zajedničkog fotografiranja družili smo se u vjeronaučnoj dvorani. Hranu i piće donijeli su slavljenici kojima su se pridružili fra Ivan Landeka (duhovni asistent), fra Mladen Vukšić (posuški župnik), fra Jozo Hrkać (duhovni asistent Frame) te naši framaši bez kojih ova svečanost bila puno siromašnija.

Ružica Vranjković, OFS Posušje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska