Datum: 14. listopada 2014.

Podjeli s prijateljima

OFS Široki Brijeg: Obred trajnih i privremenih zavjeta

Naš veliki utemeljitelj sv. Franjo Asiški reče – Gospodin mi je dao braću!

Nitko nije došao u zajednicu sam ili slučajno, već je pozvan. Svatko se od nas odazvao. U tom suglasju je naša veličina. U nedjelju, 12. listopada 2014. Gospodin nam je poslao 13 novih braće i sestara za vječne, a 4 za privremene zavjete, koje smo kao dar od Boga zagrlili i prihvatili. Želimo ih uključiti kao svoje drage u naš zajednički program za obnovu Crkve koja se ruši, kako reče sam Gospodin svetom Franji.

Naše gradilište nije pusto i bez poslanika. Zahvalni smo Gospodinu što nam je pokazao toliku ljubav u ovom daru vječnih i privremenih zavjeta. Naše svetište je u njima dobilo svoje nove čuvare i apostole. Naša nebeska zaštitnica Velika Širokobriješka Gospa je razastrla svoj plašt i ogrnula naše sestre u svom hramu kao svoje najdraže.

U nedjelju, 12. listopada 2014. je bilo milo, a i vrlo potresno gledati tu novu Gospinu vojsku kao čuvare i graditelje hrama. Njihov primjer je neizmjerno poticajan i izgrađujući. Njihovo DA je naša radost. Naše iskrene čestitke i molitve za njih i ustrajnost. Naše iskrene molitve zahvale za dar kojeg nam je poslao Bog.

Duhovnu pripremu za ovaj blagdan potpunog predanja i ljubavi vodio je naš duhovnik fra Dane Karačić. Zavjete je primila naša ministra s. Ljilja Galić, a u ime Crkve i Reda potvrdio duhovni asistent fra Dane. Fra Dani hvala od srca, a sestri Ljilji i svem bratstvu čestitke uz iskrene tople franjevačke molitve.

Mir i dobro!

Željka Galić, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska