Datum: 29. studenoga 2012.

Podjeli s prijateljima

OFS tribina: Ta u vjeri hodimo, ne u gledanju

U organizaciji mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda u Mostaru, tj. Povjerenstva za djelatnu prisutnost u Crkvi i svijetu održan je 26. studenog 2012. u dvorani franjevačkog samostana u Mostaru susret pod nazivom „Ta u vjeri hodimo, ne u gledanju“ (2 Kor 5,7). Bio je to drugi u nizu susreta koje će ovo bratstvo organizirati povodom Godine vjere.

Susret je počeo uvodnim riječima Željka Bušića, dipl. katehete i člana Franjevačkoga svjetovnog reda Mostar, te zajedničkom molitvom Vjerovanja. Željko je u nastavku programa održao kratko izlaganje o vjeri kao o putu samoostvarivanja, o vanjskim i unutarnjim aspektima vjere, te istaknuo važnost činjenja djela ljubavi i milosrđa.

Posebna gošća večeri bila je Ankica Leutar, djevojka iz Tomislavgrada koja je otvorila srce i s prisutnima podijelila svoje životno iskustvo bolesti, patnje, obraćenja i pouzdanja u Boga. Naime, Ankica je u 27. godini potpuno oslijepila i prolazeći kroz različite poteškoće i kušnje pronašla put vjere i pouzdanja u Boga, te unatoč tjelesnom nedostatku naučila svirati gitaru. Prisutni su imali priliku čuti svjedočanstvo osobe koja je izgubila tjelesni vid, ali dobila zdrave „duhovne oči“ kojima proniče stvarnost. Njezino poimanje života i vjere, njezin odnos prema Isusu, „prijatelju iz Nazareta“ kako ga ona naziva, doista su poticajni i ohrabrujući. Svoje svjedočanstvo Ankica je obogatila pjevanjem duhovnih pjesama i sviranjem gitare, a i publika je, dirnuta njezinim izvedbama, nekoliko puta zapjevala s njom.

Nakon svjedočanstva bilo je prilike za postavljanje pitanja Ankici, a susret je završen zahvalnim riječima Željka Bušića i blagoslovom koji je prisutnima udijelio fra Josip Vlašić, duhovni asistent Franjevačkoga svjetovnog reda.

Ana Marić, OFS

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska