Datum: 20. prosinca 2014.

Podjeli s prijateljima

Pismo generalnog ministra OFS-a na početku službe

Na Generalnom kapitulu Franjevačkog svjetovnog reda, koji je održan u Asizu početkom mjeseca studenog, izabrano je novo međunarodno vijeće OFS-a koje će kroz narednih šest godina voditi i animirati bratstvo na međunarodnoj razini.

Novi generalni ministar, Tibor Kauser, na početku ove šestogodišnje službe, uputio je pismo svim nacionalnim ministrima, vijećima i svoj braći i sestrama širom svijeta.

U svome pismu, uz podsjećanje na teme posljednjeg Generalnog kapitula, ministar Tibor ističe kako nam nova liturgijska godina koja je započela prvom nedjeljom Došašća, može biti poticaj u razmišljanju o početku novih šest godina života OFS-a, s novim izazovima i novim prioritetima. „Dok, s jedne strane, postoji prirodni kontinuitet, a s druge strane mnoge stvari su se promijenile, stoga na ovaj trenutak možemo gledati kao na novi početak.“ – objasnio je. Također je potaknuo sve članove OFS-a da se pridruže Crkvi u proslavi Godine posvećenog života.

Donosimo vam glavne naglaske iz pisma generalnog ministra:
„Gledajmo na prošlost sa zahvalnošću, zahvaljujući posebno našim precima koji su živjeli isti franjevački svjetovni poziv, dajući nam ozaren primjer, naročito onima, koji su vodili i animirali naše bratstvo na različitim razinama. Također zahvalimo onima koji su pomagali OFS, naročito našim duhovnim asistentima.

Živimo sadašnjost s velikom ljubavlju, zahvaljujući Gospodinu za milost trenutka. Pozivam vas da ponovno otkrijemo tko smo, prije nego što činimo, bivajući istinski štovateljiOca, hodočasnici i stranci na putu prema Očevoj kući . Živimo u zajedništvu s Bogom i jedni s drugima. Osnažimo bratske veze i osjećaj pripadnosti, naročito u našim mjesnim bratstvima.

Također vas pozivam da doživimo milost Božju kroz solidarnost s krhkima, siromašnima, prognanima, unutar OFS-a i u svijetu oko nas. Odgovorimo na Božji poziv tekstom iz našeg Pravila: Osjećaj bratstva učinit će da se radosno i spremno izjednačuju sa svim ljudima, osobito s onim najmanjima, kojima će nastojati stvoriti uvjete života dostojne stvorenja koje je Krist otkupio.

Prigrlimo budućnost s nadom, gledajući hrabro u izazove s kojima se suočavamo i donosimo konačne odluke u skladu s našom vjerom . Imamo duboku duhovnost, čvrsto utemeljenu u osobama sv. Franje, sv. Klare, sv. Elizabete, sv. Ljudevita i mnogih drugih, koji su naši zagovornici u kući Nebeskog Oca. Kada pogledamo u budućnost, gledamo u put koji se prostire pred nama. Odvažimo se i hrabro odgovorimo na Božji poziv, znajući da naša nada nije u posjedovanju i odredbama, nego u Božjem obećanju da će Krist uvijek biti s nama, do svršetka svijeta .“

Na kraju svoga pisma, ministar Tibor sve je pozvao da mole za njega i za novo Predsjedništvo.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska