Novosti - svjetovni-franjevci.info
Datum: 14. lipnja 2022.

Podjeli s prijateljima

Pismo Generalnog ministra OFS-a povodom Duhova

Draga braćo i sestre

Proslavom blagdana Duhova sve vas pozivam da molimo i tražimo od Boga da nam daruje darove Duha svetoga kako bismo mogli živjeti svoj poziv i bratski duh i služiti u bratstvima i onima koji su potrebni naše službe uvijek na bolji način.

Tražimo sedam darova Duha svetoga usmjeravajući se na bratski život, na naš poziv, na naš identitet.

Tražimo dar mudrosti,kako bismo mogli propitati  stvari sa kojima se suočavamo da vidimo jesu li ili nisu od Boga i kao takvi za dobro naše braća i sestara.

Tražimo dar razuma, prisjetimo se onoga što nam je rekao sv. Ivan Pavao II: Duc in altum! Krenimo,ne bojmo se dubine, nemojmo ostati na površini, u plićaku! Otkrijmo prekrasnu dubinu našeg poziva.

Tražimo dar savjeta jer u ovom svijetu često je teško  razaznati kako pravilno govoriti, zalagati se za pravo i pravednost. Zatražimo milost ovoga dara koji nam pomaže da učinimo najbolje za našu braću i sestre.

Tražimo dar jakosti usred mnogih stvari koje nas žele oslabiti,koje žele oduzeti naša uvjerenja, koje žele da odustanemo od svojeg čvrstog stava, čak da odustanemo od našeg svjetovnog franjevačkog identiteta. Molimo za ovaj dar osobito za one koji žive u iznimno velikim teškoćama, ratu ili bilo kojoj vrsti krize.

Tražimo dar znanja kako bismo mogli znati što je dobro a što zlo, što trebamo učiniti da ojačamo naša bratstva, a što bismo trebali izbjegavati.

Tražimo dar pobožnosti, kako bismo uvijek stavljali Boga u središte svojih misli i naših djela, u središte života naših bratstava.  Dopustimo da molitva i razmatranje budu duša onog što jesmo i onog što radimo. (usp.OFS Pravilo 8)

Napokon, za kraj tražimo strah Božji, jer naša bratstva su potrebna braće i sestara koji stavljaju volju Božju iznad svojih osobnih interesa i planova.

Ovim jednostavnim mislima želim Vam blagoslovljen blagdan Duhova!

Tibor Kauser, Generalni ministar OFS-a

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska