Datum: 27. listopada 2011.

Podjeli s prijateljima

Pismo iz Brazila: Marijana Bošnjak – Nana

Vjerujemo da je većini onih koji zalaze na ove stranice poznato da se upravo ovih dana u Brazilu (Sao Paolo) održava XIII. generalni kapitul FSR-a. Zgodno bi bilo “zaviriti” u raspoloženje tog zajedništva: predstavnici nacionalnih bratstava FSR-a iz cijelog svijeta – to mora da zanimljivo izgleda i zvuči! No, ovaj generalni kapitul za naše nacionalno bratstvo je ipak poseban: prvi put u povijesti predstavnik našeg bratstva sudjeluje na Generalnom kapitulu. To bi ipak trebao biti znak zrelosti našeg bratstva! Taj naš predstavnik je Marijana Bošnjak – Nana. Njezina služba u našem nacionalnom bratstvu je međunarodni vijećnik. U Brazil je otišla u prošlu subotu. Kapitul se privodi kraju i jedva čekamo kad ćemo je vidjeti i čuti! No, da ne čekamo previše, Nana nam se javila kratkim mailom:

Braćo i sestre moje,
a što da vam napišem kako bih vam dočarala atmosferu u Sao Paolu?!
Mogu vam reći da je osmijeh na licu, radost u srcu i vjera da uvijek može bolje u mislima.
Iskustvo različitih jezika, a ipak sporazumjevanja je prekrasno. Uistinu djelo Duha Svetoga!
Nemam vam vremena pisati detaljnije jer je uistinu cijeli dan popunjen. Čak nam i večer protekne radno, ali u radosti bratskoga zajedništva. Prekrasno je vidjeti toliko naroda, kultura, različitosti na jednom mjestu, pogotovo kad sebi posvijestite da su to sve naša braća i sestre.
Večeras se Afrika predstavljala svojim tradicionalnim plesovima i pjesmom i kad sam shvatila da i oni idu istim stopama slijedeći onog istog našeg jednostavnog i prekrasnog Franju, nisam mogla ostati ravnodušna. Ali o detaljima ću pisati kad se vratim među vas i barem pismenim putem ću pokušati ostaviti preko slova dio svoga srca koje ovdje punim raznim iskustvima i novostima.
Sada vam zelim naglasiti da smo blagoslovljeni jer imamo jedni druge: framasi – framase, djuturumi – djuturume, trecari – trecare…

A znate što je najvažnije? Svi imamo jedni druge! I svaki se od ovih koraka u našim životima nastavlja jedan na drugi i vodi nas Franjinim stopama prema Kristu!

Voli vas puno vaša Nana.
Mir vam i dobro. Pace e bene. Peace and all good. Paz i buena.Paz e boa. Paix et bonne.

Hvala našoj Nani! I nju i sve članove Generalnog kapitula pretimo svojim molitvama! 
Dobili smo i nekoliko fotografija da se možemo lakše uživjeti u Kapitul!

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska