Datum: 1. prosinca 2015.

Podjeli s prijateljima

Planiranje obitelji i liječenje neplodnosti usklađeno s prirodom čovjeka

U organizaciji Franjevačkog svjetovnog reda iz Mostara održan je, u nedjelju 29. studenog 2015., još jedan obiteljski susret. Ovo je već sedmo po redu Obiteljsko popodne koje u sklopu svog djelovanja organizira bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru.

Tema susreta je bila „Planiranje obitelji i liječenje neplodnosti usklađeno s prirodom čovjeka“. Gošća predavačica bila je Katarina Grgić, prvostupnica sestrinstva i certificirana podučavateljica FertillityCare sustava. Ona je ujedno i utemeljiteljica i predsjednica Centra za skrb o plodnosti FertillityCare u Hrvatskoj.

U prvom dijelu predavanja Katarina je predstavila suvremene metode planiranja obitelji: Simtotermalnu metodu, Billingsovu ovulacijsku metodu i FertillityCare sustav. Pri tome je naglasak stavila na FertillityCare sustav koji se pokazao korisnim za prirodno planiranje obitelji, praćenje zdravlja žene, liječenje neplodnosti (muške i ženske), spontanih pobačaja i hormonalnih problema.

U drugom dijelu predavanja predstavljen je sustav NaPro liječenja neplodnosti. Ono uključuje potpun medicinski i kirurški pristup u dijagnsticiranju i liječenju bolesti. To je sustavan pristup koji poboljšava reproduktivnu funkciju žene i muškarca. NaPro liječi: neplodnost (mušku i žensku), spontane pobačaje, hormonalne probleme, menstrualne grčeve i ostale zdravstvene probleme povezane s ginekološkim i reproduktivnim zdravljem žene.

Bračni parovi koji se zanimaju za FertillityCare sustav i NaPro liječenje mogu više informacija saznati na web stranici: www.fertillitycare.hr i prijaviti se na uvodni susret na mail: info@fertllitycare.hr ili fertillitycare.split@gmail.com.

Marija Šaravanja, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska