Datum: 28. listopada 2014.

Podjeli s prijateljima

Posuško bratstvo hodočastilo u Kraljevu Sutjesku

Posuško bratstvo OFS-a i ove godine je hodočastilo u Kraljevu Sutjesku na Nacionalno hodočašće bosanskoj kraljici Katarini. Hodočašće smo proširili na cijelu župu, tako da su se mnogi župljani odazvali ovom događaju, što nam je iznimno drago. Ovo, 6. po redu, hodočašće je organizirano u znaku obilježavanja 800. obljetnice rođenja sv. Ljudevita, kralja – zaštitnika OFS-a.

U 10.00 je, nedavno izabrana, nacionalna ministra OFS-a Matea Galić održala predavanje o sv. Ljudevitu ističući ga kao uzorna kralja, muža i nadasve požrtvovna vjernika koji je posebnu pozornost darivao siromasima. Nakon toga je započela krunica, a u 11.00 svečana sveta misa koju je predslavio fra Joso Oršolić, ravnatelj Kruha sv. Ante. Fra Joso je pozvao sve prisutne na molitvu za Franjevački svjetovni red, a župljane je na poseban način pozvao da mole u svojim obiteljima, te da pozovu i svoje susjede na molitvu. Pjevanje su animirali članovi sjemenišnog zbora Gloria iz Visokog i župni zbor.

U nastavku programa održana je smotra folklora, na kojoj smo djelomično bili nazočni. U 14.00 smo se uputili prema samostanu sestara klarisa u Brestovsko. Sestre su nas tamo dočekale i ispričale nam svoja iskustva života u zatvorenom samostanu. Mnogima je to bio prvi put da se susreću s njima. Svi su pokazali oduševljenje i izrazili radost što su se susreli s njima. Ovo hodočašće je bilo uistinu obogaćenje svima nama i jedno veliko iskustvo. Bogu hvala na tome daru i neka nas njegova milost i dalje prati na našem životnom hodočašću prema nebeskoj domovini.

Branka Barišić, OFS Posušje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska