Datum: 3. listopada 2019.

Podjeli s prijateljima

Poziv na 11. Nacionalno hodočašće u Kraljevu Sutjesku

Draga braćo i sestre,

s radošću vas pozivamo na 11. Nacionalno hodočašće bosanskoj kraljici Katarini i susret Franjevačkog svjetovnog reda BiH koji će se održati u nedjelju, 27. listopada 2019.godine u Kraljevoj Sutjesci. Geslo ovogodišnjeg hodočašća je „Bog moj i sve moje!”

Kao što vam je najvjerojatnije poznato, posljednja bosanska kraljica Katarina živjela je u sutješkom kraju i kao franjevačka trećoredica ostala u srcu svoga puka do današnjih dana. Ona se slavi kao franjevačka blaženica, a nadamo se da će biti uzdignuta na čast blaženice i svetice u sveopćoj Crkvi.

Franjevački svjetovni red provincije Bosne Srebrene koji nosi ime „Kraljica Katarina“ od obnavljanja svog rada hodočasti u Kraljevu Sutjesku. Zadnjih 10 godina skupa s nama hodočaste braća i sestre članovi Franjevačkog svjetovnog reda Hercegovačke franjevačke provincije. Ovo će biti 11. put da svojim hodočašćem častimo kraljicu Katarinu i iskazujemo potporu hrvatskom katoličkom puku Kraljeve Sutjeske i okolnih mjesta koji je tijekom posljednjeg rata preživio teško stradanje i izgnanstvo, a i danas teško živi. Dođimo i pokažimo im da nisu sami!

Zvanični program počinje u 10 sati, pozdravom nacionalne ministre OFS-a BiH, kratkim predavanjem i molitvom Krunice.

Misno slavlje u 11 sati će predvoditi fra Davor Petrović, duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene, koji će iduće godine preuzeti službu nacionalnog duhovnog asistenta.

Nakon svete mise u prostoru iza crkve održat će se susret svih mjesnih bratstava OFS-a iz Bosne i Hercegovine.

Draga braćo i sestre, mjesni ministri i svi ostali, pozivam vas i molim da se odazovete ovome pozivu. Potaknite članove vaših bratstava da se odazovu i krenu na hodočašće. Kako bi vam bilo lakše organizirati prijevoz do Kraljeve Sutjeske, bratski pomozite jedni drugima. Sigurno je lakše i jeftinije organizirati i unajmiti prijevoz za više bratstava. Neka oni boljeg materijalnog stanja pomognu slabijima. Sa sobom ponesite nešto hrane koju ćemo međusobno podijeliti i zajedno blagovati nakon svete mise. Ukoliko imate zastave ili neka druga obilježja vaših bratstava – ponesite i njih. Neka se vidi tko smo i odakle smo! Ponesite i gitare i druga glazbala, da zajedno zapjevamo i proslavimo Boga. Dođite da svi zajedno kažemo Bog moj i sve moje!

Radosno vas očekujemo u Kraljevoj Sutjesci uz naš franjevački pozdrav:

Mir i dobro!

Marijan Begić
ministar OFS Bosne Srebrene

fra Davor Petrović
duhovni asistent OFS Bosne Srebrene

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska