Datum: 11. kolovoza 2016.

Podjeli s prijateljima

Predavanje o OFS-u bogoslovima koji će položiti svečane zavjete

U Franjevačkoj kući molitve u Masnoj Luci od 8. do 19. kolovoza 2016. održava se priprava za franjevačke kandidate koji će položiti svečane zavjete u Franjevačkom redu. Na duhovnoj obnovi su bogoslovi iz provincija: hercegovačke, bosanske, zagrebačke, splitske i provincije franjevaca trećoredaca.

Na blagdan svete Klare, 11. kolovoza 2016., njihov prijepodnevni program bio je rezerviran za upoznavanje s Franjevačkim svjetovnim redom (OFS-om). O povijesti, razvoju i značaju Franjevačkog svjetovnog reda govorio je fra Ljubo Kurtović, područni duhovni asistent OFS-a u Hercegovini, dok je Ankica Zelenika, područna ministra, iznijela svoj franjevački put, kako je došla u Red te svoje iskustvo života i služenja u bratstvu. Ankica je bogoslove upoznala i s načinom života bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u današnje vrijeme te istaknula važnost aktivnog sudjelovanja duhovnog asistenta u životu i radu bratstva.

Na kraju druženja fra Svetozar Kraljević, meštar hercegovačkih bogoslova, zahvalio se fra Ljubi i Ankici za dolazak i upućene riječi a mi se nadamo kako će ono što su čuli bogoslovima biti od pomoći ako nekada budu obnašali službu duhovnog asistenta nekog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska