Datum: 14. studenoga 2011.

Podjeli s prijateljima

Preminula Emanuela de Nunzio, nekadašnja gen. ministra FSR-a

Naša sestra, bivša generalna ministra FSR-a, Emanuela de Nunzio, preminula je u Rimu u četvrtak, 10. studenog u 18h i 55 minuta. U njenoj 82. godini života, nakon bolesti, Gospodin je uzima k sebi. Sahranjena je u svom rodnom gradu Rodi Garganico u Pugli, 11. studenog u 18h. Misu zadušnicu predvodio je generalni ministar Reda manje braće (OFM) fra Jose Rodriguez Carballo.

Emanuela je obnašala službu generalne ministre kroz dva šestogodišta i u tih dvanaest godina sudjelovala je u mnogim projektima, išla u bratske pohode diljem cijeloga svijeta obilazeći bratstva koja su već konstituirana ali potrebna pomoći, kao i ona koja su još bila u nastajanju.
Između ostaloga, sudjelovala je i u izradi obnovljenog Pravila FSR-a i Generalnih Konstitucija. Potom je kroz bratske pohode nosila svojoj braći i sestrama to novo Pravilo i Konstitucije kako bi ih svi mogli voljeti, proučavati i primjenjivati u svome životu. Trudila se Franjevačkom svjetovnom redu otvarati vrata, te je nerijetko u tome i uspijevala. Čineći tako, mi sada imamo ugažen put kojim se možemo slobodnije kretati. Njena služba nije bila ograničena samo FSR-om, ona je imala u svojim planovima i projektima i Framu, u koju je polagala puno povjerenje. Na stranici www.ciofs.org, nalazi se službena vijest o njenom preminuću u sklopu koje imate i neke informacije o njenom životu i djelovanju u FSR-u. Nju je napisala naša aktualna generalna ministra Encarnacion del Pozo koja je bila uz Emanuelu u njenim posljednjim trenutcima.

Molimo se za njenu dušu, da je Gospodin k sebi prinese, te da se nađe zajedno s dušama svetoga Franje i naše svete Klare.

Marijana Bošnjak, FSR (priredila)

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska