Datum: 22. studenoga 2019.

Podjeli s prijateljima

Primanja i zavjeti u bratstvu OFS-a Čitluk

 U četvrtak 21. studenog 2019., na blagdan prikazanja blažene djevice Marije a uz to i na sami početak trodnevnice patrona naše župe Krista Kralja imali smo razloga za posebno veselje. U naše bratstvo primljena su 4 nova člana, dok su 3 sestre dale privremene a 5 naših sestara dalo su trajne zavjete. Prve privremene zavjete dale su sestre Anita Marinčić, Jelena Rozić i Emilija Primorac dok su trajne zavjete u Franjevačkom svjetovnom redu dale sestre Kaja Dugandžić, Stela Prskalo, Emanuela Odak, Dalija Pehar i Draga Volarić.

Misno slavlje predvodio je fra Josip Ikić, član franjevačke provincije Bosne Srebrene koji također predvodi trodnevnu duhovnu obnovu u našoj župi. Fra Josip je nadovezujući se na evanđelje, u propovijedi posebno naglasio važnost obitelji kao temelja društva i istaknuo da je Franjevački svjetovni red jedna obitelj te da mu je posebno drago što se na današnji dan pomlađujemo sa novim članovima. Uz koncelebraciju na misnom slavlju, naš župnik fra Miro Šego je uz ministra bratstva Josipa Primorca vodio sami obred primanja i zavjetovanja.

Uz brojni prisutni puk, misnom slavlju i obredu nazočili su članovi naše Frame kao i župni zbor Krista Kralja koji je uzveličao naše slavlje. Čestitamo svim našim trećarima koji su primljeni u bratstvo a na poseban način čestitamo trećarima koji su dali privremene i trajne zavjete i želimo im blagoslov i ustrajnost u vlastitom franjevačkom pozivu.

Nikola Vidić, OFS Čitluk

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska