Datum: 10. studenoga 2020.

Podjeli s prijateljima

Prvi privremeni zavjeti OFS Humac

U nedjelju, 8.11.2020. godine održano je slavlje prvih privremenih zavjeta u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda Humac. Večernju svetu misu s početkom u 18h u crkvi svetog Ante na Humcu predvodio je mjesni duhovni asistent fra Tomislav Sablje, a za vrijeme mise su pjevali naši framaši te su misna čitanja čitali trećari.

Vidno radosna sestra OFS Humca Matija Škrobo dočekala je napokon dan svojih prvih privremenih zavjeta na što se kroz godinu dana pripremala. Zavjete je u ime mjesnog bratstva primila ministra Ivana Herceg, a u ime Crkve potvrdio duhovni asistent fra Tomislav Sablje. Svjedoci su bile naše trajno zavjetovane sestre Zdravka Budimir i Dragana Jelinić.

Fra Tomislav je kroz čestitku pozvao i ostale župljane da se slobodno upoznaju sa Franjevačkim svjetovnim redom i uključe se jer moramo biti pripravni za onaj vječni život kao i pet mudrih djevica iz evanđelja koje su čekale svoga zaručnika sa zalihom ulja. Za nas je zaliha ulja naša vjera kojoj ne smijemo dozvoliti da se ugasi već da još više gori a upravo je OFS red koji u tome pomaže kroz bratsko zajedništvo i nasljedovanje života evanđelja kao sv. Franjo Asiški.

Cijelo bratstvo želi Matiji svako dobro i da bude ustrajna i radosna u nasljedovanju života našeg serafskog Oca. Veliki dio braće i sestara OFS Humca nije sudjelovalo na obredu zavjetovanja radi izvanredne situacije u kojoj se nalazimo te smo sv.Franju zagovarali za njihov brzi oporavak.

Ivana Herceg, OFS Humac

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska