Novosti - svjetovni-franjevci.info
Datum: 14. prosinca 2021.

Podjeli s prijateljima

Seminar trajne formacije OFS Hercegovine “Ja u ogledalu sv.Franje”

U Međugorju, u kući molitve Domus pacis, od 10. do 12. prosinca 2021. godine, pod geslom “Ja u ogledalu sv. Franje”, održan je seminar trajne formacije za članove hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a). Na njemu je sudjelovalo 40tak braće i sestara iz 14 bratstava. Voditelj seminara bila je s. Dominika Anić, časna sestra franjevka iz samostana sv. Franje u Bijelom Polju.

Cijeli program je bio prožet molitvom, predavanjima, radom po grupama, međusobnim povezivanjem i zabavnim programom.
U petak nakon večernjeg molitvenog programa u župnoj crkvi sv. Jakova i večere okupili smo se u kapelici kuće uz Večernju molitvu časoslova, nakon čega je slijedilo upoznavanje sudionika i kratak uvod u seminar. Večer smo završili klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Jutra i večeri smo započinjali i završavali molitvom Časoslova. Subota je protekla u predavanju koje nam je s. Dominika pripremila na spomenutu temu „Ja u ogledalu sv. Franje“ , nakon kojeg smo imali rad po grupama gdje smo se bliže upoznali i razmjenjivali svoja razmišljanja na zadanu temu.  U poslijepodnevnim satima smo nastavili s predavanjem, a svetu misu smo slavili u župnoj crkvi. U večernjim satima smo imali zabavni dio programa, gdje smo se nasmijali do suza, otkrili neke skrivene talente, a to sve skupa doprinijelo je da se još bolje povežemo i upoznamo.
Nedjelja jutro je bilo rezervirano za još jedno predavanje s. Dominike, te smo kratko izmijenili dojmove koji nas uvijek na poseban način obogate.
Nedjeljnu misu slavili smo u župnoj crkvi, potom je uslijedio je ručak i oproštaj svih uz pozdrave da se vidimo ponovno na sličnom nekom okupljanju.

Mirjana Ćavar, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska