Datum: 26. veljače 2019.

Podjeli s prijateljima

Seminar trajne formacije za članove OFS-a Bosne i Hercegovine u Visokom

U prostorijama Franjevačkog samostana u Visokom, od 22. do 24. 2. 2019. održan je Nacionalni seminar trajne formacije Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a). Pod geslom „Služite Gospodinu u veselju“ na seminaru je sudjelovalo oko šezdesetak članova Franjevačkog svjetovnog reda iz cijele Bosne i Hercegovine.

Seminar je započeo molitvom krunice i slavljenjem svete mise koju je predslavio fra Dane Karačić, nacionalni duhovni asistent OFS-a BiH uz koncelebraciju još dvojice svećenika. Potom je program nastavljen pozdravima nacionalnog doministra b. Ivana Šekelje i fra Dane Karačića, nacionalnog duhovnog asistenta OFS-a BiH, te upoznavanjem sudionika seminara. Prvi dan seminara je završio molitvom Večernje i klanjanjem pred Presvetim.

Subota je bila dan predviđen za predavanja. U jutarnjem dijelu programa nakon molitve, predavanje je imao fra Dane Karačić koji je iznio kratku povijest papa u XX. stoljeću i njihov značaj za povjest Crkve pa samim tim i za Franjevački svjetovni red, a također se osvrnuo na važnost Franjevačkog svjetovnog reda u Crkvi.

Poslijepodne je predavanje imao fra Josip Ikić na temu Božanskog milosrđa, te je iznio važnost molitve Božanskom milosrđu i važnosti svete Ispovijedi.

Nakon predavanja je bila molitva krunice i sveta misa.

U večernjem dijelu programa je bila promocija knjige „Trećari- dar Neba“ autora fra Dane Karačića, gdje se sam fra Dane osvrnuo na sadržaj knjige, razlog zbog kojeg je knjiga nastala, i kakvu poruku je želio uputiti pišići knjigu a potom su pročitana dva ulomka iz knjige.

U nedjeljnom dijelu programa bila su svjedočanstva sudionika seminara. Zanimljivo svjedočansto je imala s. Vesna Baner iz Bugojna koja je svjedočila svoj put obraćenja i ljubavi prema franjevaštvu.

Seminar je završen slavljem sv. mise u samostanskoj crkvi sv. Bonaventure koju je predslavio fra Ivan Nujić uz koncelebraciju fra Dane Karačića.

U nadi da će zajedništvo i iskustvo koje su stekli sudionike seminara učvrstiti u vjeri, te da će moći da nastave svoje franjevačko poslanje u svojim bratstvima i obiteljima.

Mirjana Ćavar, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska