Seminar za povjerenike za Framu i predstavnike Frame u vijeću OFS-a
Datum: 19. rujna 2022.

Podjeli s prijateljima

Seminar za povjerenike za Framu i predstavnike Frame u vijeću OFS-a

Prošlog vikenda 9. – 11. 9. održan je seminar za povjerenike za Framu i predstavnike Frame u vijeću OFS-a u Bijelom Polju, u Duhovnom centru fra Paškala Buconjića kod Školskih sestara franjevki.
Kao početak seminara, nakon upoznavanja, bilo je cijelonoćno klanjanje u kojem je svatko imao vremena doći pred Gospodina i u tišini svoga srca Mu predati sve ono što okupira dušu, duh i tijelo. Sljedeće smo jutro započeli s molitvom nakon koje je fra Stanko Ćosić održao predavanje kroz koje je slikovito opisao i približio Franjinu karizmu te nas potakao da ljubimo jedni druge kao što je sv. Franjo ljubio Isusa u drugima. Uslijedila je radionica po grupama o zajedničkim susretima OFS-a i Frame.
Naša područna predstavnica Frame u vijeću OFS-a, Marija Rezić, ispričala je svoj put kroz Framu i prelazak u OFS.
Nakon ručka i pauze program smo nastavili molitvom u 15:00 h, zatim “pustinjom” u kojoj su sudionici razmišljali o poticajima koja su čuli kroz spomenuta predavanja. Na seminaru je kao gost predavač bila i nacionalna ministra OFS-a Ivana Vidović, koja nam je približila statut Frame te Pravila i konstitucije OFS-a te smo imali priliku razmatrati tekstove obećanja u Frami te zavjeta u OFS-u. Tu se dalo zaključiti kako su ti tekstovi gotovo identični i da je za življenje svakoga od tih tekstova potreban samo jedan: “Evo me!” .Iza plenuma i večere uslijedila je zabavna večer u kojoj smo se svi zajedno opustili i zabavili kroz pripremljene igre. Još jedan dokaz kako se mlađi i stariji mogu zabavljati na isti način.
Nedjelju, ujedno i zadnji dan seminara, započeli smo sv. misom, nakon koje smo imali plenum u kojem smo iznijeli svoje dojmove, prijedloge i ideje. Zaključili smo da je potrebno puno više produbiti komunikaciju između službe povjerenika za Framu i predstavnika Frame na mjesnoj razini kako bi ta dva bratstva mogla uistinu biti pokretači franjevačke karizme u župi.
Za kraj smo imali svjedočanstvo bračnog para Josipa i Kristine Brekalo, koji su ujedno i članovi OFS-a Mostar, a prije toga su bili framaši. Sa svojih petero djece pravi su nam primjer što sve Gospodin može učiniti kroz jedno: “Evo me!”, samo ako mu se u potpunosti predamo.
Mir i dobro +


Kristijan Primorac, područni povjerenik za Framu

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska