Datum: 21. listopada 2019.

Podjeli s prijateljima

Slavlje primanja i zavjeta u bratstvu OFS-a Široki Brijeg

Dana 18. listopada 2019. godine, na večernjoj svetoj misi u samostanskoj kapeli, s početkom u 19 sati, održano je slavlje primanja i zavjetovanja u mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnoga reda Široki Brijeg. U bratstvo je primljeno 5 novih članova, 7 je članova obnovilo svoje zavjete, a nas 10 dalo je svoje prve privremene zavjete. Svetu misu predslavio je naš duhovni asistent fra Dane Karačić, a slavlje je pjesmom animirao naš brat Ivan Zadro. Uz trećare, nazočni su bili i članovi obitelji naših slavljenika. Nakon obreda, druženje je nastavljeno uz prigodnu zakusku.

Svaki kršćanin, koji želi pobliže upoznati sv. Franju i nasljedovati njegove stope, trebao bi stupiti u Treći red, jer se tu uistinu pružaju tolike prigode za činiti dobro.To nam je naglasio i naš duhovnik koji se u propovjedi osvrnuo i na darove Duha Svetoga bez kojih se ne može živjeti pravo franjevaštvo.

Sv. Franjo znao je uzviknuti: „Manje mudrovanja, više nastojanja! Više vjere, manje planiranja!“ Ove njegove riječi neka nam svima budu nadahnuće kroz daljnju formaciju!

Mir i dobro!

Dragana Lasić, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska