Datum: 15. svibnja 2017.

Podjeli s prijateljima

Slavlje primanja i zavjetovanja u bratstvu OFS-a Čitluk

Dana 14. svibnja 2017. župna zajednica Čitluk postala je bogatija za 7 trajno zavjetovanih trećara, privremene zavjete na godinu dana dala su 4 člana, a u bratstvo je primljeno još 5 novih članova.

Na početku misnog slavlja nazočne je pozdravila mjesna ministra Zdenka Milićević. Misno slavlje predvodio je područni duhovni asistent za Franjevački svjetovni red i Framu fra Antonio Šakota, koji se u propovijedi osvrnuo na poziv svjetovnog franjevca – „trećara“ da u svom životu objedini ljubav i milosrđe, a kao najveće vrednote istaknuo je ustrajnost i vjernost pozivu. Veliki župni zbor Župe Krista Kralja svojim pjevanjem pod vodstvom sestre Slavice Kožul animirao je ovaj svečani događaj. Na samom kraju okupljenom puku se obratio i mjesni duhovni asistent fra Miro Šego koji je pozdravio Fra Antonia te mu se zahvalio na dolasku i poželio mu mnoštvo Božjeg blagoslova u daljnjem radu. Fra Miro se uz čestitke trećarima obratio nazočnom puku u želji da se u Franjevački svjetovni red uključi još mladih osoba.

Nakon svečane svete mise druženje je nastavljeno u dvorani pored crkve gdje su trećari ugostili prijatelje i članove svojih obitelji te su uz pjesmu i veselje obilježili ovaj značajan događaj za župnu zajednicu.

Nikola Vidić, OFS Čitluk

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska