Datum: 15. lipnja 2015.

Podjeli s prijateljima

Slavlje primanja i zavjetovanja u bratstvu OFS-a Kočerin

U nedjelju, 14. lipnja 2015. mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda Kočerin, za vrijeme pučke mise mise u 11.00, proslavilo je obred primanja novih članova u bratstvo i obred davanja privremenih i trajnih zavjeta življenja Pravila Franjevačkog svjetovnog reda.

Misno slavlje predvodio je fra Mario Knezović, duhovni asistent OFS-a Kočerin uz koncelebraciju fra Dane Karačića, duhovnog asistenta OFS-a Širokog Brijega. Pjevanje su animirali članovi glazbene sekcije Frame Kočerin.

Fra Mario se u propovijedi osvrnuo na čitanje knjige proroka Ezekiela koje govori kako će Bog otkinuti malu grančicu s vrška mladih grana cedra i posaditi je na gori visokoj i baš kao što će ta grančica biti izložena pogledima svih tako je i s nama OFS-ovcima. Naglasio je važnost javnog istupanja kršćana, ne samo OFS-ovaca, svi smo na to pozvani kao kršćani. Bio je jako poticajan i ohrabrujući. Nije lako biti izložen pogledima svih ali može se sve ako se Bogu prepustimo.

Obred primanja i zavjetovanja predvodili su mjesna ministra Josipa Vukoja i duhovni asistent fra Mario Knezović. Bratstvo je postalo bogatije za 5 novih članova koji su primljeni, 4 sestre su dale svoje prve privremene zavjete i 3 sestre su dale trajne zavjete življenja Pravila Franjevačkog svjetovnog reda.

Nakon slavlja svete mise bratstvo Kočerin pripremilo je zakusku za svoje članove, framaše i članove drugih bratstava kako bi im se zahvalili jer su došli i svojim dolaskom uljepšali njihovo slavlje, a bilo je zaista predivno.

Irena Mikulić, OFS Kočerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska