Datum: 3. lipnja 2014.

Podjeli s prijateljima

Slavlje primanja u bratstvu OFS-a Kočerin

U ponedjeljak, 2. lipnja 2014. u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda Kočerin održan je obred primanja novih članova u Red. Obred, u kome je primljeno 5 sestara, održan je za vrijeme večernje svete mise a po Obredniku OFS-a. Sestre Anu Ćuk, Anu Ivanković, Ivu Ivanković, Zoru Kvesić i Ljilju Martinović u Red je primila mjesna ministra Josipa Vukoja, a u ime Crkve i Franjevačke obitelji potvrdio fra Mario Knezović. Misno slavlje svojim pjevanjem uveličali su članovi glazbene sekcije Frame Kočerin. Nakon mise druženje se nastavilo u župnoj dvorani uz čašicu razgovora kako bi podijelili radost zbog pristupanja ovih sestara u naše bratstvo.

Od pet primljenih sestara njih četiri su bile framašice, što je dodatna radost za bratstvo te se nadamo da će njihov primjer slijediti još dosta sadašnjih ali i nekadašnjih framaša. Mi ih radosno i srdačno iščekujemo.
Fra Mario je u propovijedi naglasio koliko velika treba biti naša radost jer nas je Bog izabrao, zazvao nas našim imenom i pozvao u Franjevačku obitelj. Ove sestre su na Božji poziv odgovorile sa Evo me a mi im želimo ustrajnost i Božji blagoslov na njihovom franjevačkom putu.

Josipa Vukoja, OFS Kočerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska