Datum: 18. rujna 2017.

Podjeli s prijateljima

Slavlje prvih i trajnih zavjeta u bratstvu OFS-a Kočerin

U nedjelju 17. rujna 2017., na blagdan rana sv. Franje, u crkvi svetog Petra i Pavla na Kočerinu, 9 kandidata Franjevačkog svjetovnog reda obećalo je da će opsluživati evanđelje po primjeru svetoga Franje.

Misno slavlje predvodio je naš duhovni asistent fra Velimir Mandić koji je u svojoj homiliji naglasio da bez obzira kako sve danas u svijetu ide ka negativnom i vuče na loše, uvijek postoje oni koji će ići suprotno tome. Postoje oni koji su se odvažili za Krista, koji žele ići za njim i slijediti Njegov životni put po primjeru svetoga Franje, nešto intenzivnije nego ostali.

Tri sestre su dale trajne zavjete a njih 6 prve privremene zavjete. Zavjete je primila ministra bratstva Josipa Vukoja a u ime Crkve i Franjevačkog reda potvrdio fra Velimir. Svjedoci zavjetovanja bile su sestre Stana Bazina i Irena Mikulić.

Uz fra Velimira bila su prisutna još dva hercegovačka fratra, bogoslovi fra Marin Mikulić naš župljanin i fra Zlatko Ćorić iz Mostara, koji je prije odlaska u fratre bio član Franjevačkog svjetovnog reda Mostar.

Nakon euharistijskog slavlja bilo je zajedničko fotografiranje i čestitanje a potom smo se uputili na zakusku koju su pripremile naše vrijedne trećarice i framašice. Tu smo nastavili druženje s našim slavljenicima i s drugim sestrama i bratom koji su došli iz širokobriješkog i posuškog bratstva a slavlju se pridružio i fra Dane Karačić, duhovni asistent bratstva Široki Brijeg.

Josipa Marušić, OFS Kočerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska