Datum: 17. listopada 2017.

Podjeli s prijateljima

Slavlje prvih i trajnih zavjeta u bratstvu OFS-a Široki Brijeg

U nedjelju 15. listopada 2017., u širokobriješkoj crkvi pod pučkom svetom misom slavljen je obred obećanja evanđeoskog života u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda. Misno slavlje je predslavio fra Dane Karačić, mjesni duhovni asistent OFS-a, uz koncelebraciju fra Antonia Šakote, područnog duhovnog asistenta OFS-a i fra Augutina Čordaša, duhovnog asistenta Frame Široki Brijeg. Nakon što je započelo misno slavlje ministra bratstva, Lilja Galić uvela je u obred predstavljajući kandidate za zavjetovanje te pozvala cijelu župnu zajednicu da ih prati svojim molitvama u njihovoj želji opsluživanja Evanđelja.

Nakon navještaja evanđelja uslijedili su obredi prvih i trajnih zavjeta gdje su zavjetovanici javno očitovali svoju odluku da žele živjeti Evanđelje slijedeći stope svetoga Franje Asiškoga.

Svoje prve zavjete su dali: Mira Gilja, Suzana Hrkać, Melani Kvesić, Marija Zelenika, Janja Novak, Marija Zeljko, Marija Šantić, a trajne zavjete je dao David Mandić.

Zavjete je primila Ljilja Galić, ministra bratsva, ulogu svjedoka u obredu zavjetovanja su imale Matea Galić i Mirela Barbarić, a u ime Crkve ih potvrdio fra Dane Karačić, duhovni asistent bratstva.

Potom je usljedila homlija u kojoj je fra Dane prigodnim riječima potaknuo na provođenje evanđeoskoga života, potaknuo je sve vjernike na služenje te govorio o veličini i ljepoti služenja na što su nas i pozvale riječi Evanđelja, ali obvezi služenja u franjevačkoj zajednici. Posebno je naglasio da je vodimo računa, shodno riječima sv. Franje, da ćemo možda mi biti jedino Evanđelje koje će netko „pročitati“.

Nakon svete mise usljedilo je bratsko zajedništvo u samostanskom klaustru. Svojom prisutnošću ovo slavlje su uzveličali članovi mostarskog i kočerinskog OFS-a.

Za ovaj događaj trećari su se pripremali duhovnom pripravom koju je predvodio duhovni asistent bratstva fra Dane Karačić. Nakon predavanja je bila prigoda za svetu ispovijed, a nakon toga su molili krunicu, te su se pridružili ostalim župljanima na listopadskoj pobožnosti zajedno slaveći svetu misu.

Mirjana Ćavar, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska