Datum: 16. veljače 2015.

Podjeli s prijateljima

Slavlje trajnih zavjeta u bratstvu Čerin

U nedjelju, 15. veljače 2015. u župnoj crkvi sv. Stjepana na Čerinu pod svečanom sv. Misom u 18.00 slavili smo obred trajnih zavjeta u našem bratstvu, koje je u obnovi. Sv. Misu predvodio je fra Ljubo Kurtović, područni duhovni asistent uz koncelebraciju fra Danke Perutine i fra Daria Dodiga. Misno slavlje svojom pjesmom uveličali su naši framaši, pod vodstvom fra Tihomira Bazine. Svoje trajne zavjete dala su 34 kandidata. Zavjete je primila Ankica Zelenika, područna ministra, a u ime Crkve i Franjevačke obitelji potvrdio fra Ljubo Kurtović. Svjedoci su bile sestre Mila Čuljak, područna učiteljica formacije i Josipa Vukoja, područna rizničarka.

Fra Ljubo je u svojoj nadahnutoj propovijedi rekao da smo svi pozvani živjeti po uzoru na sv. Franju: Da prihvatimo svoj križ i živimo Evanđelje baš kao što je to činio i svetac prihvativši gubavca kojeg mu je Gospodin stavio na put, kao svog brata. Iako, naglasio je, samo Bog zna tko je bio sveti Franjo.

Mi se nadamo da ćemo barem malo uz Božju pomoć otkriti veličinu svetog Franje i pokušati barem jednim malim djelom živjeti onako kako je on živio.

Na kraju sv. Mise riječi ohrabrenja uputio je i naš duhovni asistent fra Dario Dodig. Pozvao nas je da budemo uvijek radosni i ustrajni u svome pozivu, živeći po primjeru sv. Franje i donoseći Evanđelje svima oko sebe.

Nakon sv. Mise uslijedilo je zajedničko druženje s rodbinom, prijateljima i susjednim bratstvima iz Čitluka i Međugorja u dvorani Pastoralnog centra na Čerinu.

Zahvalni smo dragom Bogu što nam je dao ovaj dar pripadnosti Franjevačkoj obitelji, da bismo što više ljubili svoju braću i sestre koje nam On šalje na našem životnom putu. Zahvalni smo našem duhovnom asistentu fra Dariu Dodigu, što nam je kroz 3 godine obnove i formacije bratstva stalno pružao svu potrebnu asistenciju i pripremao nas za ovaj veliki dan.

Zahvaljujemo i svim članovima područnog vijeća, koji su nam uvijek bili pri ruci i pomagali kroz ovaj period.

Neka nam Bog svima podari mir i ustrajnost!

Lucijana Milićević, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska