Datum: 9. veljače 2017.

Podjeli s prijateljima

Slavlje trajnih zavjeta u bratstvu Gorica

U nedjelju 5. veljače 2017., na pučkoj svetoj misi, proslavljen je Obred trajnih zavjeta u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda u Gorici. Trajne zavjete dalo je 6 članica ovog bratstva: Ivana Boban, Draženka Bošnjak, Ankica Šimić, Zdenka Šimić, Branka Škobić i Mira Vlašić. Zavjete je u ime bratstva primila ministra bratstva sestra Anela Martić, a u ime Reda i crkve fra Antonio Šakota duhovni asistent Područnog bratstva. Obredu su svjedočile sestre Mirela Pejić doministra bratstva i Anđelka Vlašić učiteljica formacije.

Misno slavlje predvodio je fra Antonio Šakota uz koncelebraciju fra Stipe Markovića. Fra Antonio se nadovezao na Evanđelje: “Današnje evanđelje poziv je svima nama, a posebno Vama trećarice da budete sol zemlje i svjetlo svijeta. Ako želimo živjeti istinski po Evanđelju odnosno biti sol zemlje i svjetlo svijeta onda trebamo biti tu ne za sebe nego za druge“.

Nakon davanja obećanja novozavjetovane trećarice su uz čestitke dobile pasiće i franjevački križ Tau simbole franjevaštva, a po završetku sv. Mise uslijedilo je fotografiranje te zajedničko druženje uz zakusku.

Tekst: Milena Bošnjak; Fotografije: Toni Iličić

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska