Datum: 20. listopada 2016.

Podjeli s prijateljima

Slavlje zavjeta i primanje novih članova u bratstvu OFS-a Široki Brijeg

Bogatstvo je u našim dubinama, ono je prisutno onoliko koliko ulažemo u sebe, jer na koncu to je najvažnije. Naša djela su odraz nas i zato je čovjeku potrebno neiscrpno tražiti i primati, a to činimo na izvorima radosti. Ovih dana je taj izvor dao jako puno.

Izvor Božjeg Milosrđa u  bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda Široki Brijeg očitovao se tako što smo dobili 12 novih članova koji su u srijedu, 12. listopada 2016., nakon večernje svete mise, imali obred primanja u Franjevački svjetovni red.

Zatim, u nedjelju 16. listopada 2016. na pučkoj svetoj misi koju je predslavio naš duhovni asistent fra Dane Karačić, u koncelebraciji trojice svećenika, 2 članova je dalo svoje prve zavjete, a njih 10 je dalo svoje trajne zavjete.

Oni su dali svoje “Da” Bogu i vodstvu sv. Franje, oni su izabrali živjeti Franjinu karizmu i Franjinu duhovnost. Sveti Franjo je u svom životu je bio mističan i specifičan. Živio je za Vječnost. Kolika je samo radost obuzela naša srca kada smo ovih dana obnovili veličanstvo sv. Franje na Svetoj Misi, dok su naši članovi davali svoje prve i trajne zavjete, te pod molitvenim programom primili nove članove u našu Zajednicu.

Brijeg je plakao od sreće, jer se “rađaju” novi svjedoci vjere, svjedoci zajedništva. Isus je uistinu živ u svome djelovanju. To nam je pokazao i u ovim posebnim danima. Ohrabrujuća činjenica za sve nas je, MLADI DAJU SVOJE ŽIVOTE KRISTU, A NE SVIJETU!

Nismo mi skupina savršenih i bezgrešnih, već oni koji su odlučili slijediti Krista i živu vjeru, oni koju su dopustili Bogu da nas kleše, oni koji vjeruju da Bog nije osvetnik, nego Bog pun ljubavi i milosrđa, a da je sve ono sto nam se događa posljedica naših djela, učinjenih u darovanoj slobodi,mi smo oni koji težimo svetošću, ali nismo sveci. Odlučili smo boriti se kroz život u ovoj zajednici po uzoru na sv. Franju!

Hvala i slava Gospodinu!

Marijana Jurilj, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska