Datum: 7. prosinca 2016.

Podjeli s prijateljima

Slavlje zavjeta u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda Drinovci

U drugu nedjelju Došašća, 4. prosinca 2016., održan je obred zavjetovanja u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) Drinovci. Obred zavjetovanja je održan pod pučkom Svetom Misom, koju je predslavio duhovni asistent bratstva fra Josip Mioč.

Svoje trajne, odnosno vječne, zavjete su dale četiri naše sestre: Elvira Glavaš, Višnja Glavaš, Katarina Grubišić i Jadranka Vekić. Zavjetovane sestre su izrekle obećanje pred svim pukom da će prigrliti način evanđeoskog života koji se nadahnjuje na primjeru i riječima Franje Asiškog, a koji se nalazi u Pravilu Franjevačkog svjetovnog reda.

Misna čitanja i molitvu vjernika su čitale i molile zavjetovane sestre. Misno slavlje je uzveličao župni zbor svojim skladnim pjevanjem. Zavjete je primio mjesni ministar bratstva Ante Glavaš, a u ime Crkve i Reda potvrdio duhovni asistent fra Josip Mioč. Svjedokinje zavjetovanja su sestre Iva Tomas i Katica Tomas.

Duhovni asistent je u propovijedi istaknuo da sljedbenici svetog Franje slijede Isusa Krista. Sveti Franjo je prihvatljiv za sve i odgovara svima. On je svetac koji nama danas treba. I sveti Otac papa nam je govorio – „Evo vam sveti Franjo za uzor“! Fra Josip se također, zahvalio svim trećarima – članovima bratstva, od koji neki imaju i preko 70 godina članstva u bratstvu.

Pozvao je sve nazočne da se priključe bratstvu i da upoznaju Treći red – jer je sveti Franjo divan uzor koji će oplemeniti svakoga od nas.

Nakon svete mise nastavljeno je bratsko druženje uz okrepu i razgovor.

Milena Leventić, OFS Drinovci

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska