Slavlje zavjetovanja u bratstvu franjevačkog svjetovnog reda Posušje
Datum: 14. prosinca 2022.

Podjeli s prijateljima

Slavlje zavjetovanja u bratstvu franjevačkog svjetovnog reda Posušje

Na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2022., u župi Posušje je uz proslavu zaštitnice župe, održano i slavlje polaganja prvih i trajnih zavjeta, kao i obnova zavjeta u Franjevačkom svjetovnom redu. Svetu misu predslavio je duhovni asistent bratstva fra Ivan Landeka uz koncelebraciju fra Petra Drmića, duhovnog asistenta bratstva Posuški Gradac, čiji članovi su se također pridružili ovome slavlju.
Misna čitanja čitale su trećarice, a pjevanje je animirala Frama Posušje.
Dvije sestre su obnovile zavjete na godinu dana, tri su dale svoje prve zavjete, a dvije sestre su dale trajne zavjete življenja Evanđelja po primjeru svetoga Franje i Pravilu Franjevačkog svjetovnog reda. Zavjete je u ime Reda primila mjesna ministra Ružica Vranjković, a u ime Crkve potvrdio fra Ivan. Svjedoci zavjetovanja bile su sestre Ivana Kovač i Zdravka Galić.
Nakon misnog slavlja, uslijedilo je čestitanje te fotografiranje, a zatim se druženje trećara, framaša i fratara nastavilo u vjeronaučnoj dvorani.
Sestrama koje su dale zavjete želimo mir i ustrajnost da žive ono što su obećale i poput svetoga Franje radosno kroče kroz život.

Josipa Begić, OFS Posušje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska