Datum: 19. lipnja 2017.

Podjeli s prijateljima

Susret generalnog ministra Franjevačkog reda fr. Michaela A. Perrya s članovima Frame i OFS-a

U nedjelju, 18. lipnja 2017. na Humcu je održan susret generalnog ministra Franjevačkog reda fr. Michaela A. Perrya, u čijoj pratnji su bili svi članovi generalnog Definitorija, s članovima OFS-a i Frame južnoslavenske konferencije (Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina).

Prije samog početka slavlja svete Mise provincijal provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita fra Joško Kodžoman, predstavio je generalnog ministra i članove Definitorija a zatim je nacionalna predsjednica Frame BiH Doris Trogrlić predstavila rad Frame u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a nacionalna ministra OFS-a BiH, Matea Galić je predstavila rad OFS-a Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Misno slavlje predvodio je provincijal hercegovačkih franjevaca fra Miljenko Šteko a propovijedao je generalni ministar fr. Michael A. Perry. Posebno je istaknuo važnost svete Euharistije i pomirenja, ljubav i milosrđe bez kompromisa. Dar Euharistije je dar potpunog pomirenja s Bogom i s svim ljudima i trebamo živjeti život usredotočen na dar tog nezasluženog i neograničenog milosrđa. Poručio je da moramo piti isti kalež i ići istim putem križa kao i Isus da bi postali sredstvo Božjeg mira i pomirenja. Misno slavlje je svojim predivnim pjevanjem uveličao Zbor Frame Hercegovina.

Na kraju misnog slavlja humački gvardijan fra Dario Dodig zahvalio se generalnom ministru i njegovim suradnicima na posjetu te mu uručio sliku svetoga Franje koju je naslikao jedan od 11 fratara koji su trenutno u novicijatu na Humcu. U ime framaša , svjetovnih franjevaca i njihovih duhovnih asistenata generalnom ministru se na posjetu i ovom susretu zazhvalio područni duhovni asistent Frame i OFS-a Hercegovine te nacionalni asistent OFS-a fra Antonio Šakota, a framaš iz Ružića Ivan Šimić fr. Michaelu je uručio crtež svetoga Franje koji je on nacrtao. Nakon toga fr. Michael je uputio par riječi okupljenim framašima i svjetovnim franjevcima pozvavši nas da u svim životnim prilikama budemo ambasadori mira, kako je to bio i naš serafski otac sveti Franjo.

Nakon svete Mise bilo je zajedničko slikanje sa generalnim ministrom te slobodno vrijeme za druženje i tjelesnu okrep te razgledavanje muzeja. 

Hvala Bogu i svetom Franji na daru franjevaštva koje je pri ovom susretu na Humcu posebno bilo vidljivo na svim licima i u svim srcima.

Josipa Marušić, OFS Kočerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska