Datum: 23. siječnja 2018.

Podjeli s prijateljima

Susret i druženje članova bratstava OFS-a Mostar i Kočerin

U ponedjeljak, 22. siječnja 2018., susretu bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Kočerin pridružili su se i članovi bratstva Mostar, koji su pristigli na bratsko druženje.

Na početku susreta izmolili smo Večernju iz Časolova a zatim je naš duhovni asistent fra Velimir Mandić u par riječi predstavio našu župu. Nakon toga je ministra Josipa Vukoja uputila riječi dobrodošlice braći i sestrama iz Mostara i predstavila bratstvo OFS-a Kočerin a Mate Penavić, ministar mostarskog bratstva, rekao je par riječi o njihovom bratstvu te prenio pozdrave njihovog duhovnog asistenta fra Bože Milića.

Ova dva bratstva povezana su jednom posebnom vezom. Jedan dio nekadašnjih framašica s Kočerina a sadašnjih članica svjetovnog reda svoju formaciju prošle su, kao studentice, upravo u bratstvu Mostar a po završetku studija svoj franjevački put nastavile su u bratstvu OFS-a u svojoj župi. Stoga je ovaj susret za njih bio posebna radost.

Nakon izlaganja i upoznavanja uputili smo se na bratstko druženje uz hranu i piće. Za kraj susreta otišli smo u crkvu gdje smo se svi zajedno pomolili i uslikali za uspomenu i lijepo sjećanje na ovaj pohod jednoga bratstva drugome, što nas podsjeća na pohod Blažene Djevice Marije njenoj rođakinji Elizabeti.

Ovaj susret bio je prilika za druženje i bolje upoznavanje braće i sestara iz dva bratstva i nadamo se kako će se ovakvi susreti i češće organizirati kako bi se braća i sestre u cijeloj Hercegovini što bolje upoznavala te dijelili iskustvo i ljepotu života u franjevačkoj zajednici.

Josipa Marušić, OFS Kočerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska