Datum: 14. veljače 2018.

Podjeli s prijateljima

Susret mostarskog i čitlučkog bratstva OFS-a

Dana 13. veljače 2018. mostarsko mjesno bratstvo pohodilo je bratstvo OFS-a u Čitluku. Valja napomenuti kako je ovo već drugi susret ovih bratstava, a prvi se dogodio u listopadu prošle godine.

Susret je započeo pozdravom ministra čitlučkog bratstva Josipa Primorca koji je u uvodnom izlaganju ukratko predstavio bratstvo od samog osnutka pa sve do danas. Nakon pjesme i molitve Časoslova prisutnim trećarima obratio se čitlučki župnik i duhovni asistent fra Miro Šego koji se u svom izlaganju osvrnuo na svoj svećenički poziv blisko povezan sa Gospinim ukazanjima u Međugorju. Povezao je i Franjino poimanje važnosti čitanja Svetog pisma sa Gospinim porukama koje potiču da se isto stavi na vidljivo mjesto u svakom domu.

Nakon fra Mirinog izlaganja sve prisutne je pozdravio ministar mostarskog OFS-a Mate Penavić, koji je poput Josipa ukratko predstavio bratstvo te spomenuo kako članovi aktivno djeluju ne samo u okvirima redovnih sastanaka nego također organiziraju obiteljske susrete koji okupljaju oko 50-ak mladih obitelji iz Hercegovine. Još jedan plod rada OFS-a Mostar jest mobilna aplikacija pod nazivom „Oremus“ koja služi kao sredstvo evangelizacije i apostolata.

Molitveni dio susreta završio se pjesmom a uslijedilo je bratstko zajedništvo i druženje.

Nikola Vidić, OFS Čitluk

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska