Susret OFS Tomislavgrad, Suho Polje, Ljubunčića i Livna
Datum: 19. listopada 2022.

Podjeli s prijateljima

Susret OFS Tomislavgrad, Suho Polje, Ljubunčića i Livna

Oj, Ivane pobratime mio, bili smo na Kupresu!

Crkveno dvorište u župi Suho Polje kod Kupresa bilo je u nedjeljno poslijepodne 16. 10. 2022. ne samo okupano toplim miholjskim suncem, nego i namirisano dimom s roštilja oko kojeg se cijelo to poslijepodne razigrao župnik župe Suho Polje kod Kupresa i duhovni asistent suhopoljskog MB OFS, fra Niko Petonjić. Na dvadesetak stupnjeva, ražaren u licu i u srcu sa svojim trećoredcima s osmjehom na licu dočekivao je goste iz Livna, Ljubunčića i Duvna – Tomislavgrada.

Tridesetak franjevačkih trećoredaca tog je poslijepodneva pohitalo iz svojih župa na zajednički ručak i franjevačko druženje kod svoje braće i sestara u Suhom Polju. Okupili smo se oko četrnaest sati i uz dobru kapljicu i ugodan razgovor, nitko nije ostao gladan. Druženju su se pridružili fra Marko Jukić, bivši duhovni asistent mjesnih bratstava Livna, Suhog Polja i Ljubunčića te duhovni asistent MB Duvna, fra Hrvoje Miletić.

Nakon ručka, franjini pupoljci koji tek trebaju postati cvjetići, prošetali su lijepim travnjakom na kojem je bujala trava natopljena nedavnom obilnom kišom i obasjana poslijepodnevnim suncem. Ugodan osvježavajući vjetar s kupreške visoravni milovao je naša lica dok smo se u šetnji i razgovoru približavali Gospinom kipu smještenom uz vanjski oltar. Kip je umjetničko djelo kipara Hrvoja Dumančića.

Kod kipa smo zajedno izmolili Vjerovanje i sedam Očenaša, Anđeoski pozdrav te zapjevali pjesmu Došli smo ti, majko draga. Potom smo se zadovoljni i sretni razišli svojim kućama s mišlju da ćemo ovakvo druženje ostvariti idući put u nekom drugom bratstvu.

Mir i dobro.       

Vesna Konta, OFS Livno

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska