Datum: 4. prosinca 2023.

Podjeli s prijateljima

Svečana proslava trajnih zavjeta u mjesnom bratstvu OFS-a Drinovci

Na Prvu adventsku nedjelju, 3. prosinca 2023. godine  održan je obred trajnog zavjetovanja u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) Drinovci. Obred zavjetovanja je održan pod pučkom svetom misom, koju je predslavio duhovni asistent bratstva fra Dario Galić, uz koncelebraciju župnika fra Josipa, u nazočnosti članova mjesnoga bratstva OFS-a i velikog broja vjernika.
Trajno su se zavjetovale naših šest sestara: Branka Rogić, Danijela Spajić, Ksenija Pandžić, Milenka Tomas, Tonka Majić i Žanet Leventić.
U svojoj homiliji duhovni asistent fra Dario je istaknuo da u ovom vremenu iščekivanja Gospodina, gdje nas Bog poziva na zajedništvo, trebamo nastojati da se Bog trajno nastani u našem srcu i da nas prati svojim zagrljajem, da nas Bog izgrađuje i ozdravi, da nas ispuni ljubav Božja da Ga možemo slijediti i s Bogom izgrađivati bolji svijet. Istaknuo je da  slavlja nema bez pripreme. Trebamo se pripremati u tišini, u samoći, u molitvi, u ispitivanju svoje savjesti, u svetoj ispovijedi, u čitanju riječi Božje… da nam Gospodin pomogne i da prvo nas ozdravi, a preko nas cijeli svijet.
Zavjete je u ime Crkve i franjevačkog reda primila ministra bratstva sestra Nives Tomas, a duhovni asistent fra Dario Galić, potvrdio. Ulogu svjedoka za vrijeme trajnog zavjetovanja vršile su trajno zavjetovane sestre Miljenka Majić i Zdravka Alerić. Zavjetovane sestre su izrekle obećanje pred svim pukom da će prigrliti način evanđeoskog života koji se nadahnjuje na primjeru i riječima Franje Asiškog, a koji se nalazi u Pravilu Franjevačkog svjetovnog reda. Misna čitanja su čitale zavjetovane sestre, a veliki Župni zbor je uzveličao misno slavlje svojim skladnim pjevanjem. Ovim svečanim i za bratstvo velikim činom nastavljen je proces obnove našeg mjesnog bratstva, a nadamo se da će se broj novih članova uz naš trud i Božju pomoć nastaviti povećavati.
Našim sestrama – koje su se zavjetovale želimo ustrajnost i radost u življenju zavjeta.
Bratsko druženje je nastavljeno u vjeronaučnoj dvorani.

Milena Leventić, OFS Drinovci

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska