Datum: 18. kolovoza 2015.

Podjeli s prijateljima

Svetom Misom u mostarskoj katedrali započeo 2. Europski kongres OFS-a i Frame

2. Europski kongres OFS-a i Frame koji se održava pod geslom „Živite život dostojno poziva kojim ste pozvani.“ (EF 4,1) započeo je 17. kolovoza 2015. slavljem sv. Mise u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve. Sv. Misu predvodio je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski koji se u prigodnoj propovijedi osvrnuo na Evanđelje dana, ali i na geslo Kongresa. Biskup je pojasnio i naglasio kako dostojno življenje poziva znači živjeti „ozbiljno i odgovorno, tj. sa poniznošću – ići po zemlji, ne po zraku; sa svom blagošću – poučljivi i velikodušni; sa svom strpljivošću – sa sobom, s drugima, s Bogom; podnoseći jedni druge; u ljubavi!”

Radni dio programa započeo je zazivom Duha Svetoga, a potom je sve sudionike pozdravio generalni ministar OFS-a b. Tibor Kauser. U svome pozdravu, b. Tibor je pozvao nazočne da grade i obnavljaju mostove, te da mir pronose u mjestima gdje žive i u cijeloj Europi. Sudionike Kongresa pozdravile su i Andrea Odak, međunarodna koodinatorica Frame, te Matea Galić, nacionalna ministra OFS-a u BiH.

Uvodno predavanje na temu Kongresa održao je fra Ante Vučković, profesor na katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Fra Ante je izlagao o pozivu u svjetlu evanđelja, te naglasio kako svi mogu živjeti na ovaj ili onaj način, ali da su kršćani pozvani živjeti drugačije od ostalih. „Poziv nam je uvijek dan radi drugih, ne radi nas samih.“ – istaknuo je fra Ante, te dodao kako se istinsko življenje poziva ostvaruje s vremenom. Ovaj Kongres zasigurno će biti još jedna stepenica do ostvarenja tog poziva.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska