Datum: 16. veljače 2021.

Podjeli s prijateljima

Trajni zavjeti i obnova zavjeta u OFS Mostar

Bog me pozva i dade mi braću

Draga braćo i sestre, u župi Sv. Petra i Pavla u Mostaru, u subotu na večernjoj Svetoj misi, dan uoči sv. Valentina, zaljubljeni u Krista, sv. Franju, crkvu, s ljubavlju prema braći i sestrama, nas petero dali smo svoje zavjete. Sestre Ivana Kolobara i Ema Prce, obje noseći pod svojim srcem još jedan život, obnovile su svoje privremene zavjete zajedno s bratom Teom Tomićem. Nas dvije sestre, Doris Škutor i Ivana Lovrić, dali smo svoje trajne zavjete.

Fra Božo Milić, naš duhovni asistent, predvodio je misno slavlje. U svojoj propovjedi o današnjem evanđelju, koje govori kako je Isus nahranio mnoštvo sa samo sedam kruhova, dao nam je hrabrosti za život u bratstvu i poticaj drugima da se odvaže krenuti Kristovim putem. Gospodin od nas traži samo onoliko koliko možemo dati, ni manje ni više, a uz Njegov blagoslov i od naše mrvice može načiniti čudo. Zvuči tako lagano. Gospodine pomozi nam da ustrajno ispunjeni tvojim mirom i s barem mrvicu poniznosti kročimo putem na koji smo se odazvali, opslužujući pravilo sv. Franje, te tako budemo tvoja produžena ruka tamo gdje si nas ti poslao i gdje nas šalješ.

Kristom okrjepljeni uz malo hrane koju smo pripremili, ali s puno veselja, pjesme, razgovora svoju radost smo podijelili s braćom i sestrama na malom druženju. Kad ti Bog pošalje braću, tada je radost još puno veća.

Hvala ti mili moj Gospodine.

Ivana Lovrić, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska