U Masnoj Luci održan seminar posta, molitve i šutnje
Datum: 4. srpnja 2023.

Podjeli s prijateljima

U Masnoj Luci održan seminar posta, molitve i šutnje

Prema smjernici Područnog kapitula Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) u Hercegovini donijete u ožujku ove godine područno vijeće OFS-a Hercegovine je po prvi put organiziralo seminar posta, molitve i šutnje za članove našeg područnog bratstva. Seminar se održao od 29. lipnja do 2. srpnja 2023. godine, u Franjevačkoj  kući molitve u Masnoj Luci. Seminar je vodio područni duhovni asistent fra Josip Vlašić. Na seminaru je sudjelovalo 19 braće i sestara iz 6 mjesnih bratstava.
Naš dolazak je bio prožet željom da se uz odricanje i pokoru susretnemo sa živim Bogom. Imali smo priliku da shvatimo kako je sladak kruh kojeg smo blagovali i kako smo se znali razumjeti bez puno izgovorenih riječi i kako bi tišina u koju bi zaronili bila ponekad glasnija od bilo koje izgovorene riječi.
Kroz svo ovo vrijeme razmatrali smo odlomke iz Evanđelja prateći svetog Petra od njegova prvog susreta s Isusom kad ga poziva da krene za Njim, do trenutka kada ga Isus propitkuje o njegovoj naklonosti i ljubavi i opet ga poziva riječima „Idi za mnom!“
U molitvenom dijelu programa seminara smo svakodnevno slavili svetu misu,  molili otajstva Gospine krunice, molili Časoslov. U petak večer smo  imali molitvu pred križem, a svaku večer klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramenetu, kao i cjelonoćno osobno klanjanje. U subotu smo slavili dvije svete mise. Prije podne  smo zajedno s katoličkim skautima, koji su u Masnoj Luci imali svoj kamp, slavili svetu misu koju je predslavio don Anto Ledić, inače i sam član Franjevačkog svjetovnog reda, a poslijepodne dio nas sudionika seminara smo išli na misu uočnicu na Kedžaru, u čast Dive Grabovčeve. Svetu misu je predslavio naš duhovni asistent fra Josip Vlašić.
Nakon ovog predivnog iskustva valjalo nam je se vratiti u našu svakodnevnicu, našim brigama, ali ipak u nadi da smo susreli Njega kao i pronašli naš osobni mir.

Mirjana Ćavar, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska