U Masnoj Luci održan seminar trajne formacije za članove Franjevačkog svjetovnog reda
Datum: 15. studenoga 2022.

Podjeli s prijateljima

U Masnoj Luci održan seminar trajne formacije za članove Franjevačkog svjetovnog reda

Već duži niz godina u programu Hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda nalazi se seminar trajne formacije. Ove godine seminar je održan proteklog vikenda, od 11. do 13. studenog 2022., u kući susreta i molitve u Masnoj Luci.  Geslo seminara bilo je „Uspon na planinu, spoznaja u dubinu: susret sa sobom“, a sudjelovalo je 39 sudionika iz 16 mjesnih bratstva. Program je sadržavao molitvene, radne i zabavne dijelove, a sve to s ciljem, kao što sam naziv i geslo kažu, rada na sebi, formiranja sebe kao osobe i kao svjetovnog franjevca.

Molitveni dio programa, koji je uključivao molitvu Časoslova, svetu misu i klanjanje Presvetom, predvodio je područni duhovni asistent OFS-a fra Josip Vlašić.

Interaktivna predavanja na temu gesla seminara održala je Ankica Baković, psiholog i psihoterapeut. Ankica je posebno istaknula kako je za susret sa sobom potrebno naučiti raditi samoprocjenu, a preduvjet za promjenu je napraviti prostor, neke stvari izliti da bi mogao neke nove uliti. Ankica je također i odgovarala na anonimna pitanja sudionika kako bi im pomogla u samoprocjeni i susretu sa sobom.

Kao što smo tijekom seminara naučili, zabava je jedna od ljudskih potreba, pa su stoga članovi područnog vijeća organizirali i zabavnu večer u kojoj su sudionici kroz različite igre pokazali svoje vještine, znanje i spremnost na timski rad.

Prije samog odlaska sudionici su iznijeli svoje dojmove i osvrte na seminar te se posebno zahvalili fra Josipu i ostalim članovima područnoga vijeća na organizaciji seminara i svemu što nam je bilo ponuđeno tijekom boravka u Masnoj Luci.

Josipa Begić, OFS Posušje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska