U Rimu započeo Generalni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda
Datum: 15. studenoga 2021.

Podjeli s prijateljima

U Rimu započeo Generalni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda

U Rimu započeo Generalni kapitul Franjevačk

U subotu, 13. studenog 2021. svečanom sv. Misom koju je predslavio fra Amando Trujillo-Cano, generalni ministar TOR započelo je slavlje XVI generalnog i VII izbornog kapitula Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) u Rimu, koji će trajati do 21. studenog 2021. Na Kapitulu će biti izabrano novo Predsjedništvo međunarodnog vijeća OFS-a na period od šest godina, na čelu sa generalnim ministrom.

Među više od 60 predstavnika zemalja širom svijeta, u ime OFS-a Bosne i Hercegovine na Kapitulu sudjeluju četiri predstavnika: Božica Lončar, međunarodna vijećnica, Ivana Vidović, nacionalna ministra, Andrea Karlović, međunarodna koordinatorica Frame te Mario Pehar, međunarodni predstavnik Frame.

Središnja tema Kapitula je „Animirati i voditi u duhu služenja“ koja je kao Instrumentum laboris proizašla iz trogodišnjeg rada bratstava širom svijeta te iznesenih izazova, potreba i stanja u bratstvima. Uz bavljenje središnjom temom, na Kapitulu će biti predstavljeno i trogodišnje izvješće o radu generalnog ministra Tibora Kausera kao i financijsko izvješće te će biti doneseni zaključci za rad u naredne tri godine. Članovi i promatrači Generalnog Kapitula će se u ponedjeljak, 15. studenog susresti i sa Svetim Ocem papom Franjom na privatnoj audijenciji u Vatikanu.

OFS Bosne i Hercegovine ovim putem se zahvaljuje Franjevačkoj provinciji Bosne Srebrene i Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji za financijsku podršku koju su pružili kako bi odlazak i sudjelovanje predstavnika OFS-a iz BiH na Kapitulu bilo moguće.

Ivana Vidović, nacionalna ministra OFS u BiH

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska