Datum: 30. ožujka 2013.

Podjeli s prijateljima

Uskrsna čestitka fra Ivana Sesara, provincijala

Slaveći Kristovo uskrsnuće po kojem nam je darovano spasenje i otkupljenje od vječne smrti mi slavimo blagdan života svjedočeći da je Dobro jače od zla, Ljubav od mržnje.

Vjerom u Kristovu pobjedu nad smrću mi postajemo ljudi nade, sposobni izaći iz zatvorenosti i vidjeti dalje od vlastitih križeva, siromaštva, odbačenosti i bolesti.

Snagom vjere u Kristovo uskrsnuće mi shvaćamo da nad patnjom križa sjaji uskrsna zora, da će nakon crnih oblaka sveopće neizvjesnosti zasjati sunce radosti. Vjera u uskrsnuće trajni je izvor snage za život, jer ona zna da nijedna žrtva i ljubav nisu uzaludni.

Uskrs objavljuje Božju moć, koja naviješta nadu da je po Kristovu uskrsnuću u konačnici pobijeđeno sve zlo svijeta te da je Uskrs navještaj oslobođenja i spasenja čovjeka.

Ovim mislima ispunjenim uskrsnom nadom, u ime Hercegovačke franjevačke provincije i svoje osobno ime, svim vjernicima koji vjeruju u Kristovo uskrsnuće želim blagoslovljen Uskrs. Sretan Uskrs želim također i svim ljudima dobre volje koji traže svjetlo na putu svojeg života.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska