Datum: 22. travnja 2011.

Podjeli s prijateljima

Uskrsna čestitka provincijala fra Ivana Sesara

Unatoč različitim nepravdama, životnim strahovima i osjećajem nemoći, poruka "Ne bojte se!" (Mt 28,5) upućena ženama koje su hrlile na Isusov grob jednakom snagom odjekuje i danas u svima onima koji traže Krista.

Bogu ništa nije nemoguće (usp. Lk 1,37). Uskrsnuće Kristovo najveći je dokaz Božje svemoći. Vjera u Uskrsloga Gospodina temelj je našeg kršćanskog života. Odvažnost je plod takve vjere. Nije riječ o svakodnevnom "sitnom" odlučivanju, nego štoviše o velikoj, temeljnoj životnoj odluci – da budemo ono što jesmo – svjedoci Živoga Boga, "u nadi radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani“ (Rim 12,12).

Plod Uskrsa, obnovljen i osvježen život, neka se očituje u našem svakodnevnom življenju. Neka u nama, u svakome i u svima, Krist uskrsne kao pobjednik svega onoga što je smrtno, što je grješno, što nas razdvaja jedne od drugih.

Predraga braćo i sestre, sretan vam onaj Uskrs koji počinje Velikim Petkom! Neka on bude zora nakon tamne noći, neka Kristovo pobjedničko sunce dokonča carstvo naših tmina!

Neka se prolomi teško kamenje i naših poraza, naših tuga, naših strahovanja i nutarnjih nemira! Neka naša srca prestanu biti hladni i prazni kameni grobovi te neka postanu hramovi u kojima živi uskrsnuli Krist! Neka i naša Korizma prijeđe u uskrsno slavlje!

Svjetlo Uskrsnog jutra neka obasja sve one koji lutaju putem besmisla i beznađa, da otkriju tajnu Isusove prisutnosti u ljudskom životnom hodu. Neka rane Uskrslog Krista izliječe vaše rane, da se mognete, puni radosne nade, hrabrije i spremnije suočiti sa sadašnjicom. A Ljubav, koja je na križu pobijedila, neka bude vaše uporište u borbi protiv zla i grijeha, te neka vam nikad ne ponestane nadahnuća i ustrajnosti u izgradnji mira i dobra.

U ime Hercegovačke franjevačke provincije i svoje osobno, želim svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

Fra Ivan Sesar, provincijal

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska