Novosti - svjetovni-franjevci.info
Datum: 3. travnja 2021.

Podjeli s prijateljima

Uskrsna čestitka

U ovo vrijeme kad se čini da svijet proživljava svoj Veliki Petak, kada sa svih strana slušamo vijesti o broju zaraženih i umrlih, kad se čini da nestaje i zadnji tračak nade – ima li smisla govoriti o Uskrsu? Ima li smisla govoriti o Bogu kada je za mnoge On danas suvišan? Ima li smisla pozivati na radost kada je toliko onih koji tuguju, koji pate, koji stradaju?

O, da, unatoč svemu ima smisla! Unatoč ljudskoj gluhoći i sljepoći, unatoč hladnoći i beznađu, unatoč tami i besmislu, unatoč boli i smrti, unatoč grijehu i zloći! Ima smisla! Jer Uskrs je jedini smisao! Samo u Uskrsu je smisao našeg života. Bez Uskrsa ništa drugo nema smisla: ni patnja ni radost, ni razočarenje ni nada, ni bol ni ljubav, ni smrt ni život. Bez Uskrsa, bez Uskrslog Isusa, uzalud je sve.

Zato, unatoč svemu, nosite ovim svijetom radosnu vijest, vičite iz sveg glasa – Isus je živ! Smrt je pobijeđena! Okovi grijeha su slomljeni! Tamu je obasjalo svjetlo Uskrsloga! On je živ! Živ je!

Makar svi drugi šutjeli, vi vičite, navješćujte, govorite. Možda vas nitko neće htjeti slušati, možda će vas izrugivati i ismjehivati, možda će vas proglasiti ludim, ali ne dajte se ušutkati. Ne zaboravite, samo nekoliko bojažljivih muškaraca i par hrabrih žena je promijenilo svijet.

Pozvani smo biti svjedocima Uskrsne radosti svima koji čeznu za njom. Uskrs je jedina radost, jedina nada, jedina utjeha u ovom svijetu smrti i stradanja. Ne bojte se! Nama koji poznajemo Krista smrt je postala sestrica. Mi koji smo u smrt njegovu kršteni, postali smo dionici i njegova Uskrsnuća. Pa ako umrijesmo s Kristom, vjerujemo da ćemo i živjeti zajedno s njime. Ima li ljepše spoznaje od ove?

Neka vas Uskrsli Krist ispuni svojim mirom i podari vam istinsku radost!

On neka nas sve osposobi da budemo vjerni svjedoci njegova Uskrsa svima koje susrećemo.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Područno vijeće OFS u Hercegovini

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska