Datum: 18. lipnja 2014.

Podjeli s prijateljima

Vitina: Slavlje primanja u Franjevački svjetovni red

Susrete za župljane Vitine koji su željeli iz bližega upoznati Franjevački svjetovni red (OFS), prije nešto više od pola godine, započeo je animirati župnik fra Željko Grubišić. Nakon određenog vremena područna ministra i duhovni asistent su se na poziv župnika susreli s njima te su, nakon što su kandidati svoju želju da budu primljeni u Red pismeno dostavili područnoj ministri, dogovorili i datum primanja.

Obred primanja u Franjevački svjetovni red u župi sv. Paškala u Vitini održan je u utorak, 17. lipnja 2014. Kako trenutno u Vitini bratstvo OFS-a nije kanonski oblikovano, 16 kandidata u Red je primila područna ministra Ankica Zelenika, a u ime Reda i Crkve potvrdio područni duhovni asistent fra Ljubo Kurtović.

Ankica i fra Ljubo prigodnim riječima su čestitali primljenoj braći i sestrama te im izrazili dobrodošlicu u Franjevačku obitelj. Svakako je vrijedno istaći da su među ovih 16 kandidata čak 4 bračna para. Obredom primanja kandidati su započeli vrijeme formacije, koje će dostići svoj vrhunac zavjetovanjem evanđeoskog života.

Uz Ankicu i fra Ljubu, slavlju primanja novih članova u Red prisustvovali su župnik fra Željko Grubišić te područna povjerenica za formaciju Mila Čuljak koja će primljenim kandidatima animirati susrete kroz vrijeme novicijata.

Područno vijeće OFS-a

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska