Datum: 18. travnja 2016.

Podjeli s prijateljima

Zajednica Vjera i svjetlo u župi Čerin

U organizaciji svećenika, framaša i Franjevačkog svjetovnog reda koji djeluju u župi, župa Čerin je u nedjelju 17. travnja 2016. ugostila zajednicu Vjera i svjetlo.

To je međunarodni duhovni pokret koji okuplja osobe s invaliditetom, njihove roditelje i prijatelje. Udruga Susret iz Čitluka je član zajednice Vjera i svjetlo, te su tako odlučili javnosti predstaviti svoj rad, kako bi osobe s invaliditetom bile što bolje prihvaćene i uključene u život Crkve.

U župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika na Čerinu u 11.00 je slavljena sv. Misa koju je predvodio fra Tihomir Bazina. Štićenici udruge Susret su ispred oltara izložili svoju sliku sa znakom Vjere i svjetla, te upalili svijeću sa svojim znakom. Osobe s invaliditetom su pratile čitače do ambona, a u pratnji naših framaša prinijeli su darove pred oltar i pri tome naglasili svoju različitost od drugih, te apelirali na sav kršćanski puk da su oni naša braća i da zaslužuju svoje mjesto u Crkvi i društvu, a ne da budu skriveni i zaključani u svojim domovima.

Budući da je danas i Nedjelja dobrog pastira, fra Tihomir je u svojoj propovijedi istaknuo važnost molitve za nova, ali i postojeća duhovna zvanja. Također je na današnjoj svetoj Misi kršten novi član Crkve i naše župne zajednice, mala Sara. Na kraju misnog slavlja župljanima se ispred zajednice Vjera i svjetlo obratila Jasminka Vasilj, predsjednica Udruge Susret i majka osobe s invaliditetom. Ukratko je predstavila zajednicu Vjera i svjetlo, te sav puk pozvala na zajedničko druženje ispred župne crkve i zakusku koju su priredili članovi Franjevačkog svjetovnog reda uz svesrdnu pomoć framaša i ministranata. Nakon svete mise nastavljeno je druženje u hladovini ispred crkve.

Zajednica Vjera i svjetlo je zasigurno ovim posjetom ostvarila bit svoga postojanja, a to nam najbolje svjedoče osmjesi i radost na licima ove djece, ali i njihovih roditelja, a sve to na radost svima nama koji smo izmamili osmjehe na njihova lica i jedni drugima uljepšali ovaj dan.

Marijana Barbarić, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska