Datum: 3. veljače 2019.

Podjeli s prijateljima

Zajednički susret članova Franjevačkog svjetovnog reda Posušje i Posuški Gradac

Uoči svetkovine Prikazanja Gospodinova u Hramu 1. veljače 2019. na večernjoj misi u 18.00 sati okupuli su se članovi Franjevačkog svjetovnog reda Posušje i Posuški Gradac zajedno sa svojim duhovnim asistentima – fra Valentinom Vukojom i fra Markom Dragičevićem. Nakon euharistijskog slavlja i zajedničke molitve Časoslova, fra Valentin je održao predavanje u vjeronaučnoj dvorani za okupljene trećare. Tema predavanja bila je „Obitelj – problematika obitelji danas“.

Danas u svijetu, kao i kod nas, vlada trend vladavine prava u obitelji. Vladavina prava pomela je čovjekov osobni i društveni identitet. Današnji čovjek nije više tu za druge nego samo za sebe. Od drugog za druge jest Božji plan za čovjeka, a novi trend suvremene civilizacije jest Od drugog za samog sebe. Današnji čovjek ne želi pripadati nikome, ni Bogu, ni obitelji, ni društvu, niti drugom čovjeku. Ali istina je da je čovjek društveno biće i da, ako ne pripada Bogu i obitelji, ne pripada ni samom sebi. Tek kad se čovjek odvoji od sebe postane uistinu čovjek. Mediji potenciraju liberalizam i egoizam u obitelji i društvu, a posebno napadaju instituciju braka.

Fra Valentin je svojim zanimljivim i poučnim predavanjem oduševio prisutne trećare. Nakon predavanja i završetka susreta nastavilo se zajedničko druženje uz razgovor, hranu i piće koje su za trećare iz susjedne župe pripremile posuške trećarice, želeći im i na taj način iskazati iskrenu i toplu dobrodošlicu.

Ružica Vranjković, OFS Posušje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska