Datum: 19. veljače 2019.

Podjeli s prijateljima

Zajedničko slavlje primanja, obećanja i zavjetovanja u bratstvima Frame i OFS-a Posuški Gradac

U nedjelju 17. veljače 2019. u župnoj crkvi u Posuškom Gracu, pod večernjom svetom misom u 18 sati, bilo je posebno svečano. Framaši i trećari u duhu bratskog zajedništva, upriličili su obrede primanja i obećanja u Frami, te obrede zavjetovanja u OFS-u.

U Framu je primljeno osam simpatizera, četiri framaša dali su svoja prva obećanja, dok je njih osamnaest obnovilo svoja obećanja na godinu dana. U OFS-u trajne zavjete življenja Evanđelja po uzoru na Krista slijedeći sv. Franju, dala je naša sestra Zora Begić, a sestra Nada Begić položila je svoje prve zavjete. U ime bratstva zavjete je primila ministra Marijana Grubišić, u ime Crkve fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame Hercegovine a svjedoci zavjeta bile su sestre Dinka Begić i Vesna Begić.

Misno slavlje svojim pjevanjem uveličali su framaši iz Posušja. Misu i obrede predvodio je fra Marin Karačić uz sudjelovanje mjesnog duhovnog asistenta fra Valentina Vukoje, fra Petra Drmića, fra Joze Hrkaća i mladog bogoslova Tomića.

Kao geslo ovoga slavlja framaši su uzeli jedno od osam blaženstava, a to je ,”Blago siromasima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko”. Fra Marin se u svojoj propovjedi posebno osvrnuo na važnost zavjeta i zajedništva Frame i OFS-a . Naglasio je kako su trećari uzor i primjer nasljedovanja sv. Franje kroz cijeli život, i kako je OFS poslije Frame sigurno pravilan i blagoslovljen izbor.

Fra Marin je između ostaloga u propovjedi pojasnio što znači “pravo” bogatstvo, a što je to istinsko siromaštvo, isključujući odmah na početku materijalnu dimenziju ovih dvaju pojmova. Propovjed je zaključio čuvenom izrekom sv. Franje Asiškog ,,Čovjek vrijedi onoliko, koliko je velik pred Bogom,,.

Po završetku Misnog slavlja nastavili smo druženje sa sestrama iz Posuškog bratstva, uz hranu i piće koje su pripremile naše trećarice.                                                                                                                   

– Tekst: Marijana Grubišić, OFS Posuški Gradac
– Fotografije: Toni Iličić, OFS Gorica
                                                                                                                     

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska