Datum: 11. prosinca 2023.

Podjeli s prijateljima

Zavjeti i primanja u bratstvu OFS-a Posušje

Na svetkovinu Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, u petak 8. prosinca 2023., u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda Posušje, održan je obred primanja i zavjetovanja u Red. Tako su dvije sestre primljene u bratstvo, tri sestre su na godinu dana obnovile zavjete, a sestre Vinka Kovač i Marica Penava dale su trajne zavjete.
Sestre su obećale živjeti Evanđelje po primjeru sv. Franje, ostajući u svom staležu, tj. obećale su kroz sve vrijeme svoga života živjeti Evanđelje svakodnevno u obitelji, na radnom mjestu, u svim životnim situacijama. U ime Franjevačkog svjetovnog reda zavjete je primila ministra Ružica Vranjković, a u ime Crkve potvrdio duhovni asistent bratstva fra Ivan Landeka. Svjedoci zavjetovanja bile su sestre Vinka Koštro i Zvjezdana Čutura. Svetu misu su pjevanjem animirali posuški framaši.
Ovom slavlju zavjeta pridružili su se i članovi mjesnog bratstva OFS-a Tomislavgrad. Nakon svete mise zajedništvo je nastavljeno u vjeronaučnom centru uz zakusku i druženje trećara i framaša.

Josipa Begić, OFS Posušje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska