Datum: 28. studenoga 2023.

Podjeli s prijateljima

Zavjeti u OFS-u župe Krista Kralja u Čitluku

Trodnevnica zaštitniku Župe Krista Kralja u Čitluku počela je uistinu svečano i posebno: polaganjem zavjeta članova bratstva OFS-a i primanjem novih članova u isto.
Svečano misno slavlje predvodio je fra Josip Vlašić, područni duhovni asistent Trećeg franjevačkog reda. U propovijedi se posebno osvrnuo na važnost očuvanja mira prvo u vlastitom srcu i životu, a samim tim i u široj zajednici. Naglasio je ono što često kao ljudi zaboravljamo: da smo sami gospodari svoga mira i da nam ga nitko ne može oduzeti, koliko god mi imali uvriježeno mišljenje da nas drugi uznemiravaju svojim riječima ili postupcima. Također je bio dirnut slikom ispred sebe: župna crkva prepuna vjernika, što je na žalost u većini krajeva svijeta danas rijetkost.
Prisutnima se obratio i mjesni ministar bratstva Josip Primorac te primio zahtjeve i želje članova za pristupanjem u bratstvo i polaganjem trajnih zavjeta. U bratstvo je toga dana, 23. 11. 2023. godine, primljeno devet novih članova: Katica Marić, Ivona Šetka, Matilda Korać, Ivanka Pervan, Ivanka Bulić, Mira Turudić, Senka Pervan, Ankica Primorac i Ljilja Kordić.
Trajne zavjete su položili: Lucijana Gagro, Ilka Marinčić, Gordana Smoljan, Vedrana Sulić i Rozana Marinčić.
Primljenim i zavjetovanim sestrama želimo Božji blagoslov i ustrajnost u pozivu!

Tina Vidić, OFS Čitluk

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska